Szentgyörgyvölgyi Péter;Rubovszky Csilla;politikai pedofília;

2019-04-19 16:12:49

"Helytelenítjük a gyermekek kampányban történő szerepeltetését" - mondja az oviban almát osztó fideszes polgármester sajtósa

Budapest V. kerületének polgármestere és alpolgármestere is kisgyerekekkel fotózkodott - alig két héttel azután, hogy az ombudsman éppen az ilyen viselkedés visszásságaira figyelmeztetett.

"Egyetlen gyermek sem lehet pártpolitikai tevékenységnek háttere, díszlete" - szögezte le április elején Székely László ombudsman. Majd alig telt el két hét, és a "politikai pedofília" idényét már meg is nyitotta az óvodásoknak almát osztó budapesti, V. kerületi polgármester:

A fideszes politikus annak az almaszállítmánynak a maradékát vitte el április 9-én az óvodába, amiből a kerület nyugdíjasainak osztogatott - írja az esetről a 444.hu. Ráadásul a kerületi tévé is elkísérte az almaosztogató polgármestert. A hosszú riportban a főszerepet a fideszes alpolgármester, Jeneiné Rubovszky Csilla kapta, ő ugyanis több helyen is járt. 

A portálnak megszólalt egy szülő is. Azt mondta, az év elején ugyan aláírattak egy nyilatkozatot a szülőkkel, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy óvodai eseményekről felvételek készüljenek, amiket az óvoda használhat. Kampányoló politikusokról ebben azonban egy szó sem esett, és a mostani alkalomról sem értesítették. Pedig kellett volna:

- jelentette ki ezzel kapcsolatban az ombudsman. A hozzájárulás igénylése ugyanis a szülőt közvetve vagy közvetlenül a politikai nézetei, szimpátiája kifejezésére kényszerítheti, és e kényszerhelyzet elszenvedője végső soron a gyermek lesz, részletezte. Székely hivatalának közleménye azt is kifejtette, az óvodákban és iskolákban többdimenziós függőségi viszonyrendszer működik a gyermekek, a szülők, pedagógusok, intézményvezetők, a fenntartó és az önkormányzat között, ezért bármilyen pártpolitikai kényszer vagy ajánlat, illetve pártpolitikai megnyilvánulás, jelenlét aggályokat vet fel.