Vaskos hazugságért kért bocsánatot Kubatov Gábor

Publikálás dátuma
2019.09.24. 20:37
Kubatov Gábor
Fotó: Népszava
A Fidesz egyik szórólapja Szekeres Imre volt honvédelmi minisztert mocskolta, a párt alelnöke levélben kért elnézést a hazugságok miatt.
Magánlevélben kért bocsánatot Kubatov Gábor Fidesz alelnök Szekeres Imrétől egy 2014-es, hazugságokat tartalmazó választási szórólap miatt. A szóróanyagot Pócs János, a roma ismerősét kazánba záró fideszes képviselő jászsági választókörzetében terjesztették, és az állt rajta, hogy „Szekeres Imre honvédelmi miniszterként egymilliárdos kárt okozott a magyar embereknek, amikor haverjának pályázat nélkül eladta a Zrínyi Egyetem egyik épületét”.
Az Üllői úti volt Egyesített Tiszti Iskola épületének eladása miatt vádaskodtak – közölte lapunkkal a szocialista politikus - ám a valóság az, hogy az épületet nem egy havernak, hanem a  IX. kerületi önkormányzatnak adtuk el, 1 helyett 5,7 milliárd forintért. Szekeres szerint erre azért volt szükség, mert az épület kihasználtsága 2007-re 20 százalék alá csökkent, miközben az évi üzemeltetés költsége több mint egymilliárd forint volt, a kollégiumi épületek pedig gépészetileg és funkcionálisan sem feleltek meg már a követelményeknek.
A magánlevélben Kubatov azt is elismeri, hogy az bocsánatkérést a Kúria döntése sajtolta ki a kormánypártból, ami egyébként január 31-én született, de a Fidesz eddig várt az elnézéskéréssel. A levél végén a párt alelnöke elnézést kér Szekeres jó hírnevének megsértése miatt. Az MSZP politikusa minderről Facebook-oldalán is beszámolt - megtehette, hiszen a Kúria ítélete erre is felhatalmazta.
Szerző
Frissítve: 2019.09.24. 20:56

Soltész Miklós ezúttal szekszárdi óvodásoknak tartott beszédet

Publikálás dátuma
2019.09.24. 19:52
Soltész Miklós óvodások előtt tart beszédet Szekszárdon
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos
A kicsiknek most nem kellett imádkoznia a nemzet vezetőiért, de egy órán át hallgathatták az egyházügyi államtitkárt és politikus társait.
Csak pár nap telt el azóta, hogy Soltész Miklós hatszáz gyerekkel mondatott imát az Orbán-kormányért, de a kampányban nincs leállás: az egyházi ügyekért felelős államtitkár kedden ismét gyerektársaságba került – ezúttal Szekszárdon, a Wunderland német nemzeti óvoda csoportnyi óvodása és egy-két szülő előtt méltatta az óvoda frissen újrafestett játékvárát. 
Az MTI szerint az eseményen Soltész az óvodapedagógusok munkáját hangsúlyozta – mint mondta, fontos, hogy a gyermekeket sokan segítsék abban, hogy a legteljesebb módon fejlődhessenek, és megkapják a szeretetet felnőtt korukra. Hogy a gyermekkorban megkapott szeretet miért nem fontos, ezt már nem részletezte Soltész, azt viszont jelezte,
az októberi német nemzetiségi választás után folytatni kell a nyugodt, békés munkát, amit eddig végeztek.

Az óvodában beszédet mondott Ritter Imre, az Országgyűlés nemzetiségi bizottságának elnöke is: ő többek között arról beszélt, hogy ma nyolcszor annyi intézményt tartanak fenn nemzetiségi önkormányzatok, mint 2010-ben. A beszédek apropója az volt, hogy a Wunderland óvodában az Emberi Erőforrások Minisztériumának 10 millió forintos támogatásával és a szekszárdi német önkormányzat 600 ezer forintos hozzájárulásával gyepszőnyeget cseréltek, udvari játékot újítottak fel és sófalakat helyeztek el a csoportszobákban.
A szekszárdi kampányeseményről beszámolt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is, aki hívatlan vendégként jött el a szerinte kínos és szomorú programra. „A politikai pedofil nem tud leállni” - írta Soltész beszéde kapcsán, és azt is megjegyezte, hogy a városban öt éve semmilyen fejlesztés nem történt. 
Szerző
Frissítve: 2019.09.24. 20:08

Kórházba szállították Kövér Lászlót Varsóban

Publikálás dátuma
2019.09.24. 19:46

Fotó: Népszava
A házelnök Kazahsztánból utazott haza, amikor rosszul lett a szlovák repülőgépen. Időközben már haza is hozták.
Kényszerleszállást hajtott végre a szlovák kormánygép Varsóban, Kazahsztánból jött haza vele Kövér László – értesült az Euronews. A házelnök Vjacseszlav Viktorovics Vologyinnal, az orosz Állami Duma elnökével találkozott Nur-Szultánban, visszaútja során azonban váratlanul rosszul lett, és kórházba kellett szállítani.  A lap  információi szerint Kövér László hamarosan visszatér a gépre, és Budapestre indulnak vele.  Ezt megerősíti szlovákiai magyar portál, a bumm.sk értesülése is: szlovák kormányzati forrásokból úgy tudják, hogy Kövér összesesett a repülőgépen ezért kellett végrehajtani a varsói kényszerleszállást - ám a politikus már jobban van, és a repülő Andrej Danko szlovák házelnök utasítására Budapest felé tart.

Frissítés

A házelnök jól van, hazaérkezett Budapestre - tájékoztatta Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke este kilenc óra után az MTI-t.
Szerző
Frissítve: 2019.09.24. 21:28