Zugló;hangfelvétel;Karácsony Gergely;

2019-09-26 13:49:30

Kiszivárogtatott felvétel hozta kínos helyzetbe Karácsony Gergelyt

A főpolgármester-jelölt zuglói lopásokról, a családját érő fenyegetésekről beszélt, és arról, hogy elásnák, ha visszamenne a kerületbe.

Súlyos állításokat tartalmazó felvétel jelent meg szerdán a Herbal Reality youtube-csatornáján, ami Karácsony Gergely és egy ismeretlen személy bizalmas beszélgetését rögzítette. Nem sokkal később a hanganyag már nem volt elérhető a videómegosztón, de több más helyen felbukkant a weben – írja a felvételt először szemléző 444.hu.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt a hallhatóan vágott anyagon arról beszél, hogy több szocialista képviselővel is komoly konfliktusai voltak, másokat pedig nem tart alkalmasnak: „Az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást” - mondta például egy alkalommal a DK-politikusáról. Horváth Csabát nehezen mozdítható MSZP-s sziklaként jellemezte, aki viszont Zuglóban megállná helyét és megálljt tudna parancsolni a helyi MSZP-s háttérszervezkedésnek is.

Az egyik utolsó kérdésre felelve Karácsony azt mondja: 

A végére marad talán az egyik legsúlyosabb mondat: a kérdező Tóth Csabára, az MSZP zuglói elnökére, a kerület egyik legbefolyásosabb politikusára tereli szót, akiről Karácsony a közzétett és megvágott felvétel szerint azt mondja, hogy mindig is mérges viszonyban álltak, de ez a kapcsolat politikailag le volt dugózva. Itt hirtelen csend támad, majd az eltorzított hangú kérdező azt kérdezi:

Karácsony szerint a felvételt manipulálták, de örül a leleplezésnek

Karácsony Gergely később a 444.hu és más lapok megkeresésére is megszólalt – kérdéseinket mi is elküldtük a politikusnak. Mint magyarázatként elmondta, ő nem Tóthról beszélt a fenyegetés kapcsán, hanem egy gazdasági szereplőről, az elásást politikai értelemben értette, a felvételt pedig manipulálták. Azt is igyekezett cáfolni, hogy Zuglóban szerinte mindent szétlopnának, úgy pontosított: ezt egy rossz forgatókönyvtől való félelem mondatta vele. 

A főpolgármester-jelölt később Facebook-oldalán is kommentálta a történeteket. Ott titkosszolgálati módszerekkel történő lehallgatásról beszélt, és arról, hogy a hangfelvételt habonyi-rogáni fondorlatként hozták létre.

„…. nem hangzik el semmi érdemi, amiről nem beszéltem volna korábban a nyilvánosság előtt is. Beszéltem arról, hogy gazdasági szereplők megfenyegettek – itt sem beszélek másról. Beszéltem arról, hogy sok vita volt korábban az ellenzéki oldalon. És beszéltem arról is, hogy nálam zéró tolerancia van a korrupcióval szemben. Örülök a „leleplezésnek” – immár minden budapesti tudhatja, hogy a magánbeszélgetésekben is ezt vallom” - írta bejegyzésében Karácsony Gergely.