közlekedés;Ferenciek tere;beszakadt út;

Beszakadt az út a Ferenciek terén

A Kossuth Lajos utcában a BKK szerint sávelhúzással irányonként egy sáv járható, a Város Szíve Facebook-bejegyzése szerint alakul a közlekedési káosz a környéken.

Beszakadt az útpálya a Kossuth Lajos utcában a Ferenciek terénél. Sávelhúzással irányonként egy sáv járható, torlódik a forgalom. Az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E, és a 178-as autóbuszok megnövekedett menetidővel közlekednek – írta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán.

A Város Szíve Facebook-bejegyzése szerint a gödör másfél méter mély és több mint két sáv széles. Az út a hónapok óta felbontott részen szakadt be. Mint írják, nem ez az első jel, hogy a beruházás minősége nem a legtökéletesebb, néhány hete arról posztoltak videót, hogy ködszerű por kavargott ugyanott.

A poszt szerint a környéken teljes a közlekedési káosz, az Astoria, a Blaha Lujza tér „elesett”, és nem is várható, hogy egyhamar ki tudnák javítani a tönkrement útszakaszt.

A klímasztrájk miatt egyébként amúgy is nehéz a belvárosi közlekedés, mint megírtuk, a demonstráció a éppen arra, a belváros több forgalmas útszakaszán is forgalomkorlátozásra kell számítani.