Beszakadt az út a Ferenciek terén

Publikálás dátuma
2019.09.27. 12:59

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
A Kossuth Lajos utcában a BKK szerint sávelhúzással irányonként egy sáv járható, a Város Szíve Facebook-bejegyzése szerint alakul a közlekedési káosz a környéken.
Beszakadt az útpálya a Kossuth Lajos utcában a Ferenciek terénél. Sávelhúzással irányonként egy sáv járható, torlódik a forgalom. Az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E, és a 178-as autóbuszok megnövekedett menetidővel közlekednek – írta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán.
A Város Szíve Facebook-bejegyzése szerint a gödör másfél méter mély és több mint két sáv széles. Az út a hónapok óta felbontott részen szakadt be. Mint írják, nem ez az első jel, hogy a beruházás minősége nem a legtökéletesebb, néhány hete arról posztoltak videót, hogy ködszerű por kavargott ugyanott.
A poszt szerint a környéken teljes a közlekedési káosz, az Astoria, a Blaha Lujza tér „elesett”, és nem is várható, hogy egyhamar ki tudnák javítani a tönkrement útszakaszt. A klímasztrájk miatt egyébként amúgy is nehéz a belvárosi közlekedés, mint megírtuk, a demonstráció a éppen arra, a belváros több forgalmas útszakaszán is forgalomkorlátozásra kell számítani.
Szerző
Frissítve: 2019.09.27. 16:46

Meghalt Szekó József, Mohács polgármestere

Publikálás dátuma
2019.09.27. 12:53
Szekó József
Fotó: Bruzák Noémi / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Szekó József 65 éves volt, több mint két évtizede vezette a várost.
Elhunyt Szekó József, Mohács polgármestere – halálhíréről a városi önkormányzat számolt be honlapján. A közleményben, részleteket nem említve tragikus körülmények között történt halálesetről írnak. Szekó József 1998 októbere óta vezette Mohácsot polgármesterként, 2010 és 2014 között a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának tagja volt, a Baranya megye területi listáról szerzett mandátummal. A kormánypárti politikust korábban polgármesterjelöltként nyilvántartásba vették az október 13-i önkormányzati választásra. 
A Szabad Pécs több, egymástól független forrásra hivatkozva azt írja, hogy a politikust egy borospincében találták meg, a halál okáról azonban egyelőre nincs hivatalos információ. Szekó Józsefet Mohács városa saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.
Szerző
Frissítve: 2019.09.27. 13:21

Óriási hibát követett el a Karácsony hangfelvételén kérődző TV2

Publikálás dátuma
2019.09.27. 11:47

Fotó: TV2
Eltévesztették Karácsony Gergely állítólagos haragosát, a szocialista Tóth Csaba helyett egy másik Tóthot mutogattak.
Szarvashiba csúszott a Tények csütörtök esti hírműsorába – írta meg a hvg.hu – a Karácsony Gergely kiszivárgott hangfelvételéről készült anyagukban a szocialista Tóth Csaba annak egyik helyett névrokonát mutogatták. 
A Karácsony magánbeszélgetéséről készített, kiszivárgó hangfelvételről lapunk is beszámolt. A hanganyag kezelői több helyen is megvágták a felvételt; a manipulációk hatására úgy tűnik, Karácsony Gergely arról mesél eltorzított hangú ismerősének, hogy a szocialista Tóth Csaba többször is megfenyegette őt.
A fenyegetőzés tényét Tóth és Karácsony is cáfolták, de ez nem számított sokat a kormánypárti propagandacsatornánál, úgy adták le a hírt, mintha a cáfolatok meg sem történtek volna.
Így is sikerült azonban belefutniuk egy jókora hibába: a szocialista Tóth Csaba fotója helyett a Republikon Intézet volt vezetőjét, az ELTE egykori oktatóját mutogatták vágóképként.

Utóbbi Tóth azért hagyta ott az elemző-oktató munkáját, mert Brüsszelbe költözött, ahol kabinetfőnökként Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselőjének munkáját segíti. A hírportál megkérdezte a Brüsszelben élő Tóth Csabát az ügyről. A többek közt a sci-fi politológiájával is foglalkozó politológus viccesen annyit reagált: „a kutatásaiban több módszer is ismert személyiségváltásra, bizonyára ezek használatával sikerült egy titkos személyazonosságában fenyegetnie Karácsony Gergelyt”.
Szerző