A Fidesz számára a gyermek az első, ezért politikusaikat óvodai kifestőkönyvben népszerűsítik

Publikálás dátuma
2019.09.29. 20:32
Simicskó István személyesen is jár óvodákba, itt éppen a Napsugár óvodában beszél a gyerekekhez
Fotó: Facebook/Simicskó István
A biztonságos közlekedésre nevelő kiadványt pedig az újbudai óvodákban osztották szét.
Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda fideszes polgármestere, Király Nóra, Újbuda fideszes alpolgármestere és Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda parlamenti képviselője is szerepel abban az óvodásoknak szánt, biztonságos közlekedésre nevelő kifestőkönyvben, amelynek ingyenes példányait osztották szét az újbudai óvodákban. A politikusok rögtön a kifestő első oldalát kapták meg, ahol mindhárman kifejtik véleményüket a gyerekek és a biztonságos közlekedés viszonyáról, az írások mellett pedig mindhárman arcképükkel is szerepelnek. Az esetről riportot készítő RTL Híradó információi szerint a Párbeszéd a helyi választási irodához fordul, mert szerintük a Fidesz a gyerekek felhasználásával kampányol. A Fidesz szerint azonban a kifestő azt bizonyítja, hogy nekik a gyerekek az elsők.
Szerző

Az élet írta: imázsfilmet forgatott a MÁV, elromlottak a sorompók és óriási késések alakultak ki

Publikálás dátuma
2019.09.29. 20:01
A MÁV Start Zrt. imázsfilmjéhez összeállított bemutatóvonat
Fotó: Gerencsér Tamás / Facebook
Az esztergomi vonalon Óbuda és Solymár között okozott galibát a forgatásra kiutalt szerelvény.
Az Indóház Online információi szerint pénteken és szombaton imázsfilmet forgatott a MÁV Start Zrt. Azt írják, a pénteki forgatásra kirendelt vonat a reggeli órákban indult stábtagokkal, statisztákkal együtt a Keleti pályaudvarról Dorogra, a szerelvényt pedig a vasúttársaság jelenlegi legjobb kocsijaiból állították össze. A különvonat Dorogról Pusztaszabolcsra ment tovább, az út során számos helyen megálltak fotózni, filmezni. Mint később kiderült, imázsfilm helyett nyugodtan forgathattak volna dokumentumfilmet is, mert Óbuda és Solymár között az impozáns szerelvény nyomát használhatatlanná vált fénysorompók jelezték. Az Indóház szerint a sorompók kiesése hatalmas késésekbe torkollt a reggeli-délelőtti elővárosi csúcsforgalomban. Mint írják, egyes járatok húsz perccel megúszták, de akadtak 40-50 perces késések is. A lap hozzátette, hogy szombaton is imázsfilmet forgattak a vonalon, arról azonban nincs információ, hogy azon a napon is zavart okozott volna a szerelvény. Frissítés: Egy olvasónk, aki a pénteki késések idején az inkriminált vasúti vonalon Piliscsabáról indult Budapestre, azt írta lapunknak, hogy a 38 perces menetidő helyett 2 órába telt bejutni Pestre. "Kimaradtak járatok, és volt olyan, amit közlekedőnek jelzett az állomáson a kiírás, az applikáció és a honlap is, azonban az mégsem érkezett meg. Ami meg mégis, az eleinte ismeretlen mértékű késéssel. Pótlóbusz persze nem volt" - tette hozzá, majd azt is elmesélte, hogy elkövette a klasszikus hibát, megpróbált átállni egy másik sorba, vagyis átsétált a buszmegállóba, azonban a kiírt busz sem érkezett meg, így kénytelen volt visszamenni a vonatállomásra.
Szerző
Frissítve: 2019.09.29. 21:43

Körtvélyes Éva-díjat kapott munkatársunk

Publikálás dátuma
2019.09.29. 19:25

Fotó: Markoszov Szergej
Kuslits Szonja „Lány tizenhat parókával” című írását ismerték el, amelyet a Vasárnapi Hírekben publikált.
A Népszava Visszhang mellékletének munkatársa, Kuslits Szonja kapta idén az újságírók számára alapított Körtvélyes Éva-díjat. A Lány tizenhat parókával című írását ismerték el, amelyet a Vasárnapi Hírekben publikált. (A Vasárnapi Hírek ma a Népszava Visszhang mellékleteként jelenik meg.) Az írás a huszonhat éves Szűcs Adriána modell mellrákkal vívott harcát mutatja be, egyúttal felhívja a figyelmet a szűrés és a fiatalok tájékoztatásának fontosságára. A 200 ezer forinttal járó díjat a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében Palugyai István, a Tudományos Újságírók Klubjának örökös tiszteletbeli elnöke adta át. A Körtvélyes Éva-díjat az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért és a Mellrák Ellen Egyesület alapította a tavaly elhunyt újságíró emlékére. Körtvélyes Éva a magyarországi mellrákellenes civil fellépés egyik legmeghatározóbb képviselője volt. Évtizedekig dolgozott azért, hogy a magyar nők minél többet megtudjanak erről a betegségről, ő alapította és szervezte az Egészség Hídja Összefogás mozgalmat és egyesületet.
Szerző
Témák
egészséügy
Frissítve: 2019.09.30. 13:33