Előfizetés

Jövő áprilisban tűnik el a UPC brand a magyar piacról

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.02. 12:04

Fotó: MIGUEL MEDINA / AFP
A távközlési cég kizárólag a Vodafone ernyője alatt értékesíti majd mobil- és vezetékes szolgáltatásait.
Jövő áprilistól egy ismert márkával kevesebb lesz a magyar távközlési piacon: megszűnik a jelenleg a Vodafone Magyarország által használt UPC brand, ezt követően a brit tulajdonú távközlési cég kizárólag a Vodafone márka ernyője alatt értékesíti mobil- és vezetékes szolgáltatásait – írja a hwsw.hu. A portál a cég elnök-vezérigazgatójától, Amanda Nelsontól tudta meg, hogy jövő áprilistól nem használja tovább a UPC márkanevet vezetékes szolgáltatásainál a Vodafone. Mint írják, a vállalat idén nyáron az Európai Unió illetékes szerveinek jóváhagyását követően szerezte meg a UPC Magyarország Kft-t egy több országot érintő nemzetközi üzlet részeként, vagyis a UPC brand az akvizíciót követően nem egészen egy éven belül eltűnik a magyar piacról. A Liberty Global és a Vodafone Csoport közt kötött megállapodást tavaly májusban jelentették be a felek, a gigantikus értékű, 18,4 milliárd eurós üzlet részeként a brit multi tulajdonába kerülhetett az amerikai kábelcég német, román, cseh és magyar leányvállalata. A UPC márka beolvasztásával jövő áprilistól a szolgáltató által kínált összes vezetékes elérés (VoCaTV telefon, internet, digitális kábeltévé) Vodafone márkanéven lesz elérhető a UPC jelenlegi szolgáltatási körzeteiben.
Kapcsolódó
Már a Vodafone a UPC tulajdonosa

Olcsóbb lett a lakásbérlés Sopronban

Varga Dóra
Publikálás dátuma
2019.10.02. 11:23

Fotó: Draskovics Ádám
A kiadó lakások bérleti díja Budapesten, Debrecenben és Miskolcon emelkedett az elmúlt egy évben, Sopronban és Szolnokon csökkent.
Tavaly óta 7 százalékkal emelkedett a kiadó lakások bérleti díja Budapesten, az összeg októberben már 160 ezer forintra rúg – derül ki az ingatlan.com elemzéséből. A fővárosi kiadó lakások iránti, jelentős érdeklődést mutató kereslet viszont stagnált az utóbbi évben, ellentétben az eladó lakások piacával. „A fővárosi eladó lakások iránti kereslet megcsappant idén június óta, főként a befektetési célú vásárlások visszaesése miatt. Emiatt az eladó lakások is visszafogottabban drágultak. A kiadó lakások piacán viszont a kereslet folyamatosan újratermeli magát, mert továbbra is sokan költöznek a fővárosba jobb munkalehetőségek és magasabb fizetések érdekében” – magyarázza Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. A munkaerőpiaci szempontból kedvező helyzetben lévő többi vidéki városban is keresettek a kiadó lakások, így ezeken a helyeken szintén nőttek a bérleti díjak, de jóval lassabb ütemben, mint a korábbi években, amikor két számjegyű volt a drágulás – közölte az ingatlan.com szakértője. Debrecenben 10 százalékkal nőtt a kereslet a kiadó lakások iránt, amelyek átlagos bérleti díja 100 ezer forint volt. Ez éves szinten 5 százalékos drágulás. Szegeden szintén ennyiért lehet lakást bérelni, de ez szintén 5 százalékos áremelkedést jelent, a kereslet viszont stagnált. Pécsett 6 százalékkal 95 ezer forintra nőtt az átlagos bérleti díj. Itt a kereslet közel 20 százalékkal erősödött. Miskolcon most átlagosan 80 ezer forintért lehet lakást bérelni, ami 14 százalékos emelkedést jelent. A drágulás a 19 százalékkal emelkedő erős keresletnek köszönhető. Két városban viszont csökkentek az átlagos bérleti díjak tavaly októberhez képest: Sopronban 110 ezer, Szolnokon pedig 90 ezer forintos lakbért kérnek el havonta a tulajdonosok, ami éves szinten 8 és 10 százalékos csökkenésnek felel meg.   

335,73 forinton az euró

MTI
Publikálás dátuma
2019.10.02. 08:36

Fotó: Molnár Ádám / ALL RIGHT RESERVED
A forint árfolyama gyakorlatilag nem változott a főbb devizákkal szemben a kedd esti jegyzéshez képest szerdára virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.
Az eurót a kedd esti 335,78 forint után 335,73 forinton jegyezték szerda reggel nyolc órakor, a dollár jegyzése nem változott, 306,99 forinton állt, a svájci franké pedig 308,94 forintról 309,04 forintra emelkedett.