Előfizetés

A mobilját nézegette egy 15 éves tatabányai lány, amikor elütötte a zebrán egy teherautó

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.03. 12:20

Fotó: police.hu
A mentők kórházba vitték a fiatalt.
Zebrán ütött el egy teherautó egy fiatal lányt Tatabányán szerda reggel. A police.hu azt írja: a 15 éves lány a Szent Borbála úton akart átkelni az úttesten, azonban a mobiltelefonját használta, és figyelmen kívül hagyta a rá vonatkozó tilos jelzést. A fiatalt a zebrán elütötte egy, a Dr. Mohi Rezső utca irányába szabályosan közlekedő tehergépkocsi. A balesetben a lány megsérült, a mentők kórházba vitték.

Elfogták a szlovák szurkolókra támadó magyarokat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.03. 12:04
A két csapat a Magyarország-Szlovákia labdarúgó Európa - bajnoki selejtezőn
Fotó: Koncz Márton / Népszava
A Holló utcai esettel kapcsolatban három gyömrői férfit, a Vágóhíd utcában történt verekedés miatt pedig három budapesti lakost gyanúsítanak.
A ferencvárosi rendőrök elfogták azt a hat elkövetőt, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy részt vettek a Magyarország–Szlovákia labdarúgó mérkőzés utáni verekedésekben – írja a police.hu. A rendőrség közlése szerint szeptember 9-én két szlovák férfi tett bejelentést arról, hogy megverték őket Budapesten, a IX. kerületi Holló utcában, másnap pedig a Szlovák Nagykövetség tájékoztatott arról, hogy három másik szlovák férfit is megvertek a meccs után a Vágóhíd utcában. A nyomozók megállapították, hogy a Holló utcai esettel összefüggésben három gyömrői férfi gyanúsítható, a 25 éves P. Bálint, a 29 éves V. Gábor, és a 33 éves V. Attila, akiket 2019. október 2-án délelőtt a lakásukon fogtak el a rendőrök. A Vágóhíd utcában történt verekedéssel kapcsolatban szintén aznap délelőtt elfogtak három budapesti férfit, a 25 éves G. Dánielt, a 23 éves K. Gergelyt, valamint a 29 éves P. Norbertet. A nyomozók három férfit súlyos testi sértés, kettőt garázdaság, egy férfit pedig súlyos testi sértés bűntett kísérlet, és könnyű testi sértés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként és kezdeményezik bíróság elé állításukat. A hat férfi közül öten beismerték a bűncselekmény elkövetését.

Több mint 26 ezer szem illegális gyógyszert találtak Röszkén

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.03. 10:05
Képünk illusztráció
Fotó: LOIC VENANCE / AFP
A gépkocsi műanyag tankborítása alól szorongásoldóként, nyugtatóként alkalmazott gyógyszerek márkajelzésével ellátott tabletták kerültek elő.
Több mint 26 ezer szem gyógyszert találtak a pénzügyőrök egy szerb gépkocsiban elrejtve Röszkén – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t. Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte: a pénzügyőrök kockázatelemzés alapján egy belépésre jelentkező szerb férfi járművének szigorított vizsgálata mellett döntöttek. Tájékoztatása szerint
a gépkocsi műanyag tankborítása alól 26 245 szorongásoldóként, nyugtatóként alkalmazott gyógyszer márkajelzésével ellátott tabletta került elő – tudatta az alezredes.

A NAV munkatársai a több százezer forint értékű gyógyszerszállítmányt lefoglalták, és a sofőr ellen gyógyszerhamisítás miatt feljelentést tettek.