Előfizetés

Ismerik az Óbudán meggyilkolt lány szülei a gyanúsítottat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.04. 08:15

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A fiatal férfi az áldozat barátja volt, és egy ideig a szülőknél húzta meg magát – de már ekkor is erőszakos embernek tűnt.
Rövid ideig áldozata szüleinél lakott az a 26 éves férfi, akit azzal gyanúsít a BRFK, hogy halálra verte 18 éves élettársát az óbudai Ladik utcában - tudta meg a Blikk. A bulvárlap riportere beszélt a szülőkkel, akik sírva idézték fel a bizonytalanságban töltött napokat, majd a felismerés pillanatát, hogy lányuk, Niki nincs többé. 
Mint elmondták, a nyár elején lányuk és partnere rövidebb ideig lakott náluk Piliscséven. „Erőszakos fiú volt, aztán amikor kiderítettem, hogy lopásért és magánlaksértésért körözi a rendőrség, azt kértem, adja fel magát. Ehelyett a férfi a lányommal együtt eltűnt, s mostanáig nem tudtunk róluk semmit ”– folytatta a lány nevelőapja, Földi Krisztián.
A szülők szerint a lányukat nem annyira a szerelem, mint inkább a félelem tartotta a férfi mellett. Az édesanya egyszer azt is hallotta, ahogy szerelme megfenyegeti Nikolettát: ha félrelép, megöli. A férfi most egy igazoltatáson hamis adatokat mondott, ezután bukott le. A lányt a szakértő megállapítása szerint a megtalálása előtt tíz-tizenkét nappal korábban ölték meg. Ez azért fontos, mert telefonjának híváslistájából mára kiderült, hogy pont tíz nappal holttestének a megtalálása előtt többször hívta több családtagját is, ám akkor éppen senki nem tudta felvenni a telefont. Nem kizárt, hogy ezek a hívások voltak Nikoletta utolsó segélykiáltásai.

Halálos baleset – Árokba hajtott, majd villanyoszlopnak ütközött egy kamion Csobádnál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.04. 06:51
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A mentők megkezdték az életmentést, de a jármű vezetője a beavatkozás ellenére életét vesztette.
Halálos baleset történt a 3-as számú főúton péntek hajnalban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csobád külterületén – írja a police.hu. Egy szlovák felségjelzésű kamion sofőrje Miskolc irányából haladt Csobád felé, amikor letért az útról, a vízelvezető árokba hajtott, majd egy villanyoszlopnak ütközött. A helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai megkezdték az életmentést, de a beavatkozás ellenére a férfi életét vesztette.

Szakmai gyakorlaton halt meg egy 16 éves diák Nagykátán

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.10.03. 22:08
CNC-gép, illusztráció
Fotó: WLADIMIR BULGAR / Science Photo Library
A fiú egy CNC gépen dolgozott, amikor eltalálta valami, ami kirepülhetett az eszközből.
Szakmai gyakorlat közben történtek miatt  meghalt egy 16 éves diák a Pest megyei Nagykátán. A rendőrség megerősítette a baleset hírét, és annyit közölt:
közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják a történteket.

A baleset a régi telefongyár területén, az egyik hátsó épületben történt. A fiú - a Ceglédi Szakképzési Központ diákja - egy CNC gépen (komputer által vezérelt szerszámgépen) dolgozott, amikor megsérült. Az atv.hu úgy tudja, egy hatalmas ütés érte a fiú testét, miután valami kirepülhetett a gépből.
Rohamkocsi és helikopter is érkezett az üzemhez, a mentősök hosszan küzdöttek a fiú életéért, de nem tudták újraéleszteni.