Előfizetés

Várpalotai hintabaleset: két budapesti férfit gyanúsít a rendőrség

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.04. 11:36

Fotó: police.hu
A nyomozás lezárása után az ügy iratait átadták az ügyészségnek.
Egy 67 és egy 64 éves budapesti férfit gyanúsít a rendőrség a várpalotai hintabaleset ügyében – írja a police.hu. A rendőrség közleményében felidézi: még 2017. szeptemberében, a Várpalotai Napok rendezvényen az egyik hinta működés közben meghibásodott és eltört. Két ember a földre zuhant, közülük egy fiatal súlyos, életveszélyes, míg a másik fiú súlyos sérüléseket szenvedett. További három személy könnyebben megsérült. A rendőrség szakértők bevonásával, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt folytatott nyomozást. Az eljárás során a nyomozók egy 67 éves és egy 64 éves budapesti férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Két emberen hajtott át egy teherautó Kisbágyonban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.04. 10:10
Képünk illusztráció
Fotó: Cseke Csilla / MTI
Valószínűleg szerelhették a tizenkét tonnás járművet, amikor az váratlanul megindult.
Két embert gázolt el egy elgurult kisteherautó péntek reggel a Nógrád megyei Kisbágyonban; a balesethez mentőhelikopter érkezett, az utat lezárták – írja az MTI, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetőjét idézve.
Lapunk is elérte a hivatalvezetőt, Szeles Pétert, aki elmondta, a baleset a település szélén történt; a két áldozat valószínűleg szerelte a 12,5 tonnás kisteherautót, a jármű alatt feküdtek, amikor az gurulni kezdett, és áthajtva rajtuk egy árokba csúszott. A két sérültet információink szerint mentőhelikopter vitte el. A helyszínelés és műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták,.

Három hónapos elzárásra ítélték a „két jobblábas” tolvajt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.04. 09:49

Fotó: police.hu
A részeg férfi mestercsellel próbált cipőt lopni, de így is fennakadt a szűrőn.
Összesen kilencven nap elzárásra ítélte Kecskeméti Járásbíróság azt a többszörösen büntetett előéletű férfit, aki szeptember közepén különösen trükkös módon akart lopni egy kecskeméti áruházban - derül ki az ügyészség közleményéből. A bűncselekmény idején jócskán ittas vádlott két cipőt akasztott le egy polcról, és kitépte belőlük a lopásgátló chipeket, helyükre pedig saját cipőit tette a megtévesztés érdekében.
A terv nagyjából két perc alatt vallott kudarcot, amikor a biztonsági őröknek feltűnt, hogy a részeg férfi két különböző színű és méretű, ám jobblábas cipőben próbál kibotorkálni az üzletből.

A tolvajhoz rendőrt hívtak, majd a helyi kapitányságra vitték; tettére nem is nagyon tudott magyarázatot adni, a nyomjelzők kitépésével viszont 30 ezres kárt okozott, mivel a cipőket is megrongálta. A Kecskeméti Járási Ügyészség dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt, gyorsított eljárásban október 3-án bíróság elé állította a férfit, és végrehajtandó börtönbüntetést kért az ügyben. A helyi járásbíróság ennek eleget tett, ám az ügyész így is súlyosbításért fellebbezett, mivel a többszörös és különös visszaeső vádlott feltételes szabadság hatálya alatt lopta el a cipőket, így a vádhatóság szerint a feltételes szabadságot is meg kell szüntetni.