Előfizetés

Két emberen hajtott át egy teherautó Kisbágyonban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.04. 10:10
Képünk illusztráció
Fotó: Cseke Csilla / MTI
Valószínűleg szerelhették a tizenkét tonnás járművet, amikor az váratlanul megindult.
Két embert gázolt el egy elgurult kisteherautó péntek reggel a Nógrád megyei Kisbágyonban; a balesethez mentőhelikopter érkezett, az utat lezárták – írja az MTI, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetőjét idézve.
Lapunk is elérte a hivatalvezetőt, Szeles Pétert, aki elmondta, a baleset a település szélén történt; a két áldozat valószínűleg szerelte a 12,5 tonnás kisteherautót, a jármű alatt feküdtek, amikor az gurulni kezdett, és áthajtva rajtuk egy árokba csúszott. A két sérültet információink szerint mentőhelikopter vitte el. A helyszínelés és műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták,.

Három hónapos elzárásra ítélték a „két jobblábas” tolvajt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.04. 09:49

Fotó: police.hu
A részeg férfi mestercsellel próbált cipőt lopni, de így is fennakadt a szűrőn.
Összesen kilencven nap elzárásra ítélte Kecskeméti Járásbíróság azt a többszörösen büntetett előéletű férfit, aki szeptember közepén különösen trükkös módon akart lopni egy kecskeméti áruházban - derül ki az ügyészség közleményéből. A bűncselekmény idején jócskán ittas vádlott két cipőt akasztott le egy polcról, és kitépte belőlük a lopásgátló chipeket, helyükre pedig saját cipőit tette a megtévesztés érdekében.
A terv nagyjából két perc alatt vallott kudarcot, amikor a biztonsági őröknek feltűnt, hogy a részeg férfi két különböző színű és méretű, ám jobblábas cipőben próbál kibotorkálni az üzletből.

A tolvajhoz rendőrt hívtak, majd a helyi kapitányságra vitték; tettére nem is nagyon tudott magyarázatot adni, a nyomjelzők kitépésével viszont 30 ezres kárt okozott, mivel a cipőket is megrongálta. A Kecskeméti Járási Ügyészség dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt, gyorsított eljárásban október 3-án bíróság elé állította a férfit, és végrehajtandó börtönbüntetést kért az ügyben. A helyi járásbíróság ennek eleget tett, ám az ügyész így is súlyosbításért fellebbezett, mivel a többszörös és különös visszaeső vádlott feltételes szabadság hatálya alatt lopta el a cipőket, így a vádhatóság szerint a feltételes szabadságot is meg kell szüntetni.

Teherautó gázolt el egy gyalogost, teljes útzár Somogybabodon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.04. 09:22
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A halálos baleset a hajnali órákban történt, a rendőrök jelenleg is helyszínelnek a kérdéses szakaszon.
 Halálos közúti közlekedési baleset miatt teljes pályás útlezárás van érvényben Somogybabod külterületén, ahol egy teherautó a hajnali öt óra után elgázolt egy gyalogost – írja a police.hu.
Az áldozat olyan súlyosan sérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az érintett útszakaszt – az R67-es út 74. kilométerszelvényét – a rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták, kerülni Mernyénél és Somogytúrnál a régi 67-es főút vonalán lehet.