Napokig nem volt oxigén a pécsi gyermekklinikán, nem tudtak kezelni egy fulladó kislányt

Publikálás dátuma
2019.10.04. 21:51
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A klinika nem cáfolt, közleményük szerint a lehetőségeikhez mérten mindent megtettek.
Két és fél napig nem vettek fel a légúti osztályra egy fulladó 4 éves kislányt, mert nem volt oxigén a pécsi gyermekklinikán – állította egy apa az RTL Híradónak. Amikor rosszul lett, először a sürgősségi osztályra vitték a kislányt, aki egy napot feküdt ott. Ezután súlyosabb beteg érkezett, ezért távozniuk kellett.
Ezután - mint a Híradónak mesélte a gyerek apja - mivel a légúti osztályon nem volt oxigén, a szülészeti osztályra kellett továbbmenniük. Ott viszont - mivel fennállt a veszélye annak, hogy a kislány betegsége fertőz - volt, hogy a játszószobában vagy a folyosón kezelték a gyereket. Csak két és fél nap után került a megfelelő osztályra, de ott is akadozott az ellátás: elfogyott az antibiotikum és az inhalátor is, illetve az oxigénre is várni kellett - sorolta apukája. A kislánya azóta jobban van, és hazaengedték.
A klinika szerint lehetőségeikhez mérten mindent megtettek a gyógyítás érdekében, és folyamatosan igyekszenek fejleszteni eszközparkjukat és betegellátási körülményeiket.
Szerző

Harcosabb fellépést ígérnek a szakszervezetek

Publikálás dátuma
2019.10.04. 21:35

Fotó: Molnár Ádám
Akciószövetséget hoztak létre egymás érdekvédelmi küzdelmének támogatására.
A szakszervezetek csak olyan kormányzati ígéreteket fogadnak el, amelyek teljesítését Orbán Viktor garantálja – hangzott el öt szakszervezet közös sajtótájékoztatóján, ahol bejelentették, hogy akciószövetséget hoztak létre egymás érdekvédelmi küzdelmének támogatására és közös akciók szervezésére. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók (MKKSZ), a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD) vezetői egyetértenek abban, hogy harcosabb fellépésre van szükség az eddiginél, felkészültebben kell felvenni a harcot a kormánnyal, mert elfogadhatatlan a hazai átlagbérének lemaradása. Boros Péterné, az MKKSZ elnöke ismertette: követelik a közszolgálatban dolgozók 13. havi bérének visszaállítását, a diplomás minimálbér bevezetését. Október 8-án tárgyalnak a szociális ágazatnak ígért béremelés mértékéről és időpontjáról, s a kormányzati választól függően tartják meg az előkészített sztrájkot. Ha erre kényszerülnek, a még elégséges szolgáltatásokat rögzítő bírósági döntés után lehet megmondani, hogy október 10-én vagy november 13-án lesz-e munkabeszüntetés.
Szerző
Témák
szakszervezetek

Szivárogtatás a kampányhajrában

Publikálás dátuma
2019.10.04. 20:50
Borkai Zsolt
Fotó: Népszava
Pénteken két olyan anyagot is közzétettek, amelyek miatt politikusoknak kellett magyarázkodniuk.
Borkai Zsolt, győri polgármesterről az eddig ismeretlen az Ezazördögügyvédje nevű blog közölt fényképeket, amelyeken az látható, hogy a városvezető egy jachton mulat három nő és férfiak társaságában. A fotók mellé írt szöveg Borkait és a vele baráti viszonyban álló Rákosfalvy Zoltán ügyvédet különböző bűncselekmények elkövetésével és korrupcióval is megvádolja. A súlyos állításokat megfogalmazó szerző magáról csak annyit közöl: „Ügyvéd vagyok, ahogy fideszes barátaim és megbízóim hívnak, az Ördög Ügyvédje. Nem én vagyok az egyetlen, aki a piszkos ügyeiket intézi, de azért a legrázósabbakat rám bízták.” A Népszava a blogon közzé tett felvételek miatt kereste Borkai Zsoltot, és a városháza sajtósát is. Eddig egyiküket sem értük el. A győri polgármester délután közleményt adott ki. Ebben azt írta: „A személyemmel kapcsolatban megjelent hazugságokat az ellenzéki kampánycirkusz részének tekintem, amellyel a győri ellenzék alkalmatlanságáról akarják elterelni a figyelmet.” Nem sokkal később a HírTv tett közzé egy rejtett kamerafelvételt, amin a csatorna állítása szerint Lackner Csaba kispesti szocialista képviselő látható. A felvételen szereplő férfi előbb egy kis tasakban egy fehér port mutogat, majd ezt követően egy tányéron rendezgeti a port. A képek mellé bemutatott hangfelvételen korrupcióra utaló megállapítások is elhangzanak. „Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogy ha nem keresel meg százmillió forintot, akkor hülye vagy. Ennek az a módja, hogy nem a büdzséből veszik el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, ahonnan külső külső vállalkozásból jön valami” – hallható a felvételen. Később arra is utal a férfi, hogy a kispesti önkormányzat annak ellenére vett fel 1,2 milliárd forint hitelt, hogy 800 millió forint tartaléka volt a kerületnek. Az index.hu megkereste Lacknert, aki tagadta, hogy fogyasztott volna kábítószert, vagy ilyeneket mondott volna. A polgármester, Gajda Péter szerint egy felépített lejáratókampányról van szó.
Szerző
Témák
szivárogtatás