egészségügy;Pécsi Gyermekklinika;

2019-10-04 21:51:17

Napokig nem volt oxigén a pécsi gyermekklinikán, nem tudtak kezelni egy fulladó kislányt

A klinika nem cáfolt, közleményük szerint a lehetőségeikhez mérten mindent megtettek.

Két és fél napig nem vettek fel a légúti osztályra egy fulladó 4 éves kislányt, mert nem volt oxigén a pécsi gyermekklinikán – állította egy apa az RTL Híradónak. Amikor rosszul lett, először a sürgősségi osztályra vitték a kislányt, aki egy napot feküdt ott. Ezután súlyosabb beteg érkezett, ezért távozniuk kellett.

Ezután - mint a Híradónak mesélte a gyerek apja - mivel a légúti osztályon nem volt oxigén, a szülészeti osztályra kellett továbbmenniük. Ott viszont - mivel fennállt a veszélye annak, hogy a kislány betegsége fertőz - volt, hogy a játszószobában vagy a folyosón kezelték a gyereket. Csak két és fél nap után került a megfelelő osztályra, de ott is akadozott az ellátás: elfogyott az antibiotikum és az inhalátor is, illetve az oxigénre is várni kellett - sorolta apukája. A kislánya azóta jobban van, és hazaengedték.

A klinika szerint lehetőségeikhez mérten mindent megtettek a gyógyítás érdekében, és folyamatosan igyekszenek fejleszteni eszközparkjukat és betegellátási körülményeiket.