Soroksári gyilkosság: a vádlott derűsen válaszolgatott a tárgyaláson, de nem tett vallomást

Publikálás dátuma
2019.10.07. 14:09

Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Ügyvédje szerint remeteként élt, de nem primitív személyiség, viszonylag értelmes, jó felfogású.
Megkezdődött a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfi pere a Fővárosi Törvényszéken hétfőn. Az előkészítő ülésen ismertették a vádat, amely szerint a 36 éves áldozatra 2013. szeptember 25-én támadt rá a középkorú férfi a XXIII. kerület Szigetdűlő középső részén, a bicikliúton. A vád szerint a férfi eltávolította áldozata alsó ruházatát majd megerőszakolta. Azért pedig, hogy a nő később se forduljon a rendőrséghez, egy öt milliméter vastagságú kötéllel megfojtotta a hanyatt fekvő nőt. Végül hátrakötözte a futónő kezeit, magához vette mobiltelefonját, a fülhallgatóját és elmenekült.
A vádlott a hétfői tárgyaláson úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nem tesz érdemi vallomást.

A majdnem két méter magas férfi a tárgyalóterme is mosolyogva lépett be, ahol aztán végig derűsen válaszolgatott a bírónő kérdésire, írja a tárgyalásról az index.hu. Csak személyi körülményeiről derült ki valami: szakmunkás, asztalos végzettsége van. Többször volt büntetve lopás és garázdaság miatt: az elmúlt években ha éppen nem ült, valamilyen büntetőügyét tárgyalta a bíróság.
Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit aljas indokból elkövetett emberöléssel, szexuális erőszakkal és kifosztással vádolja, amelyért akár életfogytiglan is kiszabható.

 Az ügyész életfogytig tartó szabadságvesztésre tett indítványt, azzal a kitétellel, hogy a bíróság legkorábban 30 év múlva helyezhetné feltételes szabadlábra a vádlottat. A rendőrség évekig eredménytelenül nyomozott, majd 2018 őszén sikerült DNS-vizsgálatokkal azonosítani a jogerős szabadságvesztését töltő R. Szilvesztert, akinek a bv-intézetben letétbe helyezett tárgyai között az áldozat mobiltelefonját is megtalálták.
Lichy József, a vádlott védője az előkészítő ülés után újságíróknak azt mondta: az orvosszakértői vélemények között ellentmondások lehetnek, és a DNS nyomok rögzítése is vet fel kérdéseket. Hozzátette: emberölési ügyekben általában nem hallgathat a vádlott az eljárás végéig, a bizonyítás egy pontján védencének feltehetően meg kell majd szólalnia. R. Szilveszterről a védő annyit mondott: remeteként élt, de nem primitív személyiség, viszonylag értelmes, jó felfogású.
A Fővárosi Törvényszék a következő tárgyalást a soroksári futónő meggyilkolása ügyében 2020 januárjára tűzte ki, akkor kezdődik el az érdemi bizonyítás.

Kirabolták egy pénzváltó alkalmazottait Debrecenben

Publikálás dátuma
2019.10.07. 12:31

Fotó: police.hu
A hajdú-bihari rendőrök nagy erőkkel keresik az elkövetőket.
Hétfő délelőtt, Debrecen egyik bevásárlóközpontjának parkolójában egy pénzváltó alkalmazottait megtámadta három férfi, akik elvették a náluk lévő készpénzt. Az ismeretlen férfiak negyedik társukkal együtt elmenekültek a helyszínről – írja a police.hu. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozócsoportot állított fel és haladéktalanul megkezdte az elkövetők felkutatását.
Szerző
Témák
Debrecen rablás

Mit sem sejtő szomszédjánál tárolta az illegális gyógyszereket egy kecskeméti férfi

Publikálás dátuma
2019.10.07. 11:47

Fotó: LOIC VENANCE / AFP
Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog döntetni.
A Kecskeméti Járási Ügyészség gyógyszerhamisítás bűntette miatt vádat emelt egy 38 éves kecskeméti férfi ellen, aki 2019 januárjában megszerzett 14 doboz, Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert, majd azokat a mit sem sejtő szomszédjánál tárolta, amíg a rendőrök le nem foglalták. Az ügyészség közleménye szerint a férfi egy ismeretlen személytől megszerzett 14 doboz olyan gyógyszert, ami Magyarországon nincs engedélyezve. A gyógyszereket egy zárt kartondobozban átvitte a szomszédjához, aki azt a háza melléképületébe vitte. A szomszéd nem tudta, hogy mi van a kartondobozban. A rendőrök január 15-én délután házkutatást tartottak a szomszédnál, aminek során megtalálták és lefoglalták a gyógyszereket. A szomszéd ekkor elmondta az egyenruhásoknak, hogy a gyógyszereket a vádlott vitte oda. A 14 doboz gyógyszer meghaladja a személyes szükségletet kielégítő mennyiséget, ezért indokolatlan mennyiségnek minősül. A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség gyógyszerhamisítás bűntettével vádolja és tárgyalás mellőzésével emelt vádat vele szemben. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog döntetni. 
Szerző