Molotov-koktéllal akart bosszút állni volt szerelmén

Publikálás dátuma
2019.10.07. 14:25
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi volt élettársa házát, autóját is felgyújtotta, hónapokon keresztül terrorizálta a nőt.
Letartóztatott a Miskolci Járásbíróság egy férfit, aki bosszúból gyúlékony anyaggal teli, égő üvegeket dobott volt élettársa házára és autójára egy borsodi kistelepülésen - közölte a Miskolci Törvényszék hétfőn az MTI-vel.    A közlemény szerint a férfi ez év augusztusában három Molotov-koktélt dobott egy lakóház udvarára és annak teraszára, két hónappal később pedig hasonló módszerrel volt élettársának autóját akarta felgyújtani. Később egy lakatlan, részben a nő tulajdonában lévő ingatlan területére benzint locsolt és azt meggyújtotta.
A gyanúsított ellen közveszélyokozás kísérlete és rongálás kísérlete miatt indítottak eljárást. A bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, és a tanúk - különösen volt élettársa - befolyásolásával vagy megfélemlítésével nehezítené a büntetőeljárás lefolytatását, ezért vasárnap egy hónapra elrendelték a  letartóztatását. 
Szerző

Soroksári gyilkosság: a vádlott derűsen válaszolgatott a tárgyaláson, de nem tett vallomást

Publikálás dátuma
2019.10.07. 14:09

Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Ügyvédje szerint remeteként élt, de nem primitív személyiség, viszonylag értelmes, jó felfogású.
Megkezdődött a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfi pere a Fővárosi Törvényszéken hétfőn. Az előkészítő ülésen ismertették a vádat, amely szerint a 36 éves áldozatra 2013. szeptember 25-én támadt rá a középkorú férfi a XXIII. kerület Szigetdűlő középső részén, a bicikliúton. A vád szerint a férfi eltávolította áldozata alsó ruházatát majd megerőszakolta. Azért pedig, hogy a nő később se forduljon a rendőrséghez, egy öt milliméter vastagságú kötéllel megfojtotta a hanyatt fekvő nőt. Végül hátrakötözte a futónő kezeit, magához vette mobiltelefonját, a fülhallgatóját és elmenekült.
A vádlott a hétfői tárgyaláson úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nem tesz érdemi vallomást.

A majdnem két méter magas férfi a tárgyalóterme is mosolyogva lépett be, ahol aztán végig derűsen válaszolgatott a bírónő kérdésire, írja a tárgyalásról az index.hu. Csak személyi körülményeiről derült ki valami: szakmunkás, asztalos végzettsége van. Többször volt büntetve lopás és garázdaság miatt: az elmúlt években ha éppen nem ült, valamilyen büntetőügyét tárgyalta a bíróság.
Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit aljas indokból elkövetett emberöléssel, szexuális erőszakkal és kifosztással vádolja, amelyért akár életfogytiglan is kiszabható.

 Az ügyész életfogytig tartó szabadságvesztésre tett indítványt, azzal a kitétellel, hogy a bíróság legkorábban 30 év múlva helyezhetné feltételes szabadlábra a vádlottat. A rendőrség évekig eredménytelenül nyomozott, majd 2018 őszén sikerült DNS-vizsgálatokkal azonosítani a jogerős szabadságvesztését töltő R. Szilvesztert, akinek a bv-intézetben letétbe helyezett tárgyai között az áldozat mobiltelefonját is megtalálták.
Lichy József, a vádlott védője az előkészítő ülés után újságíróknak azt mondta: az orvosszakértői vélemények között ellentmondások lehetnek, és a DNS nyomok rögzítése is vet fel kérdéseket. Hozzátette: emberölési ügyekben általában nem hallgathat a vádlott az eljárás végéig, a bizonyítás egy pontján védencének feltehetően meg kell majd szólalnia. R. Szilveszterről a védő annyit mondott: remeteként élt, de nem primitív személyiség, viszonylag értelmes, jó felfogású.
A Fővárosi Törvényszék a következő tárgyalást a soroksári futónő meggyilkolása ügyében 2020 januárjára tűzte ki, akkor kezdődik el az érdemi bizonyítás.

Kirabolták egy pénzváltó alkalmazottait Debrecenben

Publikálás dátuma
2019.10.07. 12:31

Fotó: police.hu
A hajdú-bihari rendőrök nagy erőkkel keresik az elkövetőket.
Hétfő délelőtt, Debrecen egyik bevásárlóközpontjának parkolójában egy pénzváltó alkalmazottait megtámadta három férfi, akik elvették a náluk lévő készpénzt. Az ismeretlen férfiak negyedik társukkal együtt elmenekültek a helyszínről – írja a police.hu. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozócsoportot állított fel és haladéktalanul megkezdte az elkövetők felkutatását.
Szerző
Témák
Debrecen rablás