Budán most egy ideig nehéz lesz kokainhoz jutni

Publikálás dátuma
2019.10.07. 15:05
A feltételezett budai dílerektől lefoglalt kokain
Fotó: police.hu
Dílerek dílerét és két vásárlóját is elkapták a II. kerületi rendőrök: mintegy 400 gramm kokaint, autókat, ékszereket foglaltak le tőlük.
Komolyabb drogfogásról adott hírt a police.hu: a rendőrök azonosítottak, majd el is kaptak három férfit, akik a gyanú szerint több budai kerületben is terítettek kokaint és feltehetőleg marihuánát. A nyomozás adatai alapján a terjesztők ellátója a 45 éves L. Árpád volt, akitől a két díler – a 43 éves törökbálinti T. Gábor, valamint a 46 éves K. Gábor – többször is vásárolt drogot, hogy aztán azt saját vevőkörében árulja.
A II. kerületi nyomozók október 4-én csaptak le a dílerekre, közülük K. Gábort egy óbudai kaszinóban fogták el: mindhármuk lakásán házkutatást tartottak, az ingatlanokból pedig 386 gramm „zöld színű kábítószergyanús növényi maradvány”, azaz köznépi nevén fű és közel 400 gramm kokain került elő – utóbbi feketepiaci értéke elérheti a 7,7 millió forintot. A drog mellett a porciózáshoz szükséges eszközöket, valamint 10 millió forintot, 100 eurót, 6100 amerikai dollárt foglaltak le a rendőrök, de zár alá vettek autókat és ékszereket is.
A II. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a három férfit kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki és – őrizetbe vételük mellett – előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Utóbbit az illetékes bíróság hétfőn jóvá is hagyta. 
Szerző

Molotov-koktéllal akart bosszút állni volt szerelmén

Publikálás dátuma
2019.10.07. 14:25
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi volt élettársa házát, autóját is felgyújtotta, hónapokon keresztül terrorizálta a nőt.
Letartóztatott a Miskolci Járásbíróság egy férfit, aki bosszúból gyúlékony anyaggal teli, égő üvegeket dobott volt élettársa házára és autójára egy borsodi kistelepülésen - közölte a Miskolci Törvényszék hétfőn az MTI-vel.    A közlemény szerint a férfi ez év augusztusában három Molotov-koktélt dobott egy lakóház udvarára és annak teraszára, két hónappal később pedig hasonló módszerrel volt élettársának autóját akarta felgyújtani. Később egy lakatlan, részben a nő tulajdonában lévő ingatlan területére benzint locsolt és azt meggyújtotta.
A gyanúsított ellen közveszélyokozás kísérlete és rongálás kísérlete miatt indítottak eljárást. A bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, és a tanúk - különösen volt élettársa - befolyásolásával vagy megfélemlítésével nehezítené a büntetőeljárás lefolytatását, ezért vasárnap egy hónapra elrendelték a  letartóztatását. 
Szerző

Soroksári gyilkosság: a vádlott derűsen válaszolgatott a tárgyaláson, de nem tett vallomást

Publikálás dátuma
2019.10.07. 14:09

Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Ügyvédje szerint remeteként élt, de nem primitív személyiség, viszonylag értelmes, jó felfogású.
Megkezdődött a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfi pere a Fővárosi Törvényszéken hétfőn. Az előkészítő ülésen ismertették a vádat, amely szerint a 36 éves áldozatra 2013. szeptember 25-én támadt rá a középkorú férfi a XXIII. kerület Szigetdűlő középső részén, a bicikliúton. A vád szerint a férfi eltávolította áldozata alsó ruházatát majd megerőszakolta. Azért pedig, hogy a nő később se forduljon a rendőrséghez, egy öt milliméter vastagságú kötéllel megfojtotta a hanyatt fekvő nőt. Végül hátrakötözte a futónő kezeit, magához vette mobiltelefonját, a fülhallgatóját és elmenekült.
A vádlott a hétfői tárgyaláson úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nem tesz érdemi vallomást.

A majdnem két méter magas férfi a tárgyalóterme is mosolyogva lépett be, ahol aztán végig derűsen válaszolgatott a bírónő kérdésire, írja a tárgyalásról az index.hu. Csak személyi körülményeiről derült ki valami: szakmunkás, asztalos végzettsége van. Többször volt büntetve lopás és garázdaság miatt: az elmúlt években ha éppen nem ült, valamilyen büntetőügyét tárgyalta a bíróság.
Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit aljas indokból elkövetett emberöléssel, szexuális erőszakkal és kifosztással vádolja, amelyért akár életfogytiglan is kiszabható.

 Az ügyész életfogytig tartó szabadságvesztésre tett indítványt, azzal a kitétellel, hogy a bíróság legkorábban 30 év múlva helyezhetné feltételes szabadlábra a vádlottat. A rendőrség évekig eredménytelenül nyomozott, majd 2018 őszén sikerült DNS-vizsgálatokkal azonosítani a jogerős szabadságvesztését töltő R. Szilvesztert, akinek a bv-intézetben letétbe helyezett tárgyai között az áldozat mobiltelefonját is megtalálták.
Lichy József, a vádlott védője az előkészítő ülés után újságíróknak azt mondta: az orvosszakértői vélemények között ellentmondások lehetnek, és a DNS nyomok rögzítése is vet fel kérdéseket. Hozzátette: emberölési ügyekben általában nem hallgathat a vádlott az eljárás végéig, a bizonyítás egy pontján védencének feltehetően meg kell majd szólalnia. R. Szilveszterről a védő annyit mondott: remeteként élt, de nem primitív személyiség, viszonylag értelmes, jó felfogású.
A Fővárosi Törvényszék a következő tárgyalást a soroksári futónő meggyilkolása ügyében 2020 januárjára tűzte ki, akkor kezdődik el az érdemi bizonyítás.