Hableány-tragédia: a Viking Sigyn mögött haladó hajó kapitányának szerepét is vizsgálhatja a rendőrség

Publikálás dátuma
2019.10.08. 10:42
A Hableány-tragédia magyar áldozatainak búcsúztatása 2019. július 12-én
Fotó: Draskovics Ádám /
Balogh Szabolcs, az elhunyt matróz családjának jogi képviselője beszámolt a szakértői véleményekről.
Elkészült a nautikai, informatikai és műszaki egyesített szakértői vélemény kiegészítése, amit a rendőrség kérésére készítettek a Hableány hajóbalesete után. A szakértői vélemény néhány eleméről Balogh Szabolcs, a tragédiában elhunyt matróz családjának jogi képviselője számolt be az IndexnekÖsszességében továbbra is arra a következtetésre jut az összefoglaló, hogy a Viking Sigyn kapitánya mérte fel hibásan a vészhelyzetet, és az úgynevezett stop manőverrel elkerülhette volna a balesetet. Az ügyvéd szerint azonban a szakértők bővebben kitértek arra, hogy van-e felelőssége a baleset közvetlen közelében feltűnő másik nagy szállodahajó, a Viking Idun kapitányának, aki ellen korábban az elhunyt magyar kapitány családjának ügyvédje, Gulyás Krisztián már feljelentést tett segítségnyújtás elmulasztása miatt. A szakértők szerint négy perccel a baleset után neki már volt olyan információja, hogy a környezetében baleset történhetett, mégsem húzódott félre vagy állt meg. Pedig a Viking Sigyn kapitánya rádión még meg is kérdezte tőle, hogy lát-e valamit a vízben. Az Idun kapitánya viszont csak annyit felelt, hogy nem lát semmit, csak egy villogó mentőgyűrű haladt el mellettük.  Az Index megkérdezte a BRFK-t, hogy az Viking Sigyn kapitányán kívül más ellen is indítottak-e eljárást, de csak annyit válaszoltak, hogy a nyomozóhatóság a Viking Sigyn szállodahajó balesetével kapcsolatosan a folyamatban lévő büntetőeljárásban az eset összes körülményét vizsgálja, amely kiterjed arra is, hogy más bűncselekmény megvalósult-e. Egyéb információt a folyamatban lévő büntetőeljárásról pedig nem akartak adni - tette hozzá a lap.
Szerző
Frissítve: 2019.10.08. 11:01

Tömegkarambol történt az M7-es autópályán, nagy dugóra kell számítani Budapest felé

Publikálás dátuma
2019.10.08. 07:54
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Öt autó ment egymásba Törökbálintnál, a 14-es kilométerkőnél.
Eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze öt autó kedden reggel 6 óra 35 perc körül az M7-es autópálya 14-es kilométerszelvényénél, a Budapestre vezető oldalon - írja a Police.hu. A balesetben az elsődleges információk alapján nem sérült meg senki, azonban a járművek elfoglalják a belső forgalmi sávot és a leállósávot, ezért jelentős torlódás alakult ki az érintett útszakaszon.
Szerző

Rendőrautó karambolozott az Üllői úton

Publikálás dátuma
2019.10.07. 20:40
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset miatt egy forgalomirányító készülék megrongálódott.
Összeütközött egy autó és egy megkülönböztető fény- és hangjelzést használó rendőrautó hétfőn, 17 óra után Budapest X. kerületében, az Üllői út és a Ceglédi út kereszteződésénél. A balesetben senki nem sérült meg – írja a police.hu. A karambol miatt egy forgalomirányító készülék megrongálódott, valamint a balesetben részes járművek forgalmi akadályt képeznek, ezért az arra közlekedőknek jelentős torlódásra kell számítaniuk.
Szerző