kokain;Gajda Péter;Kispest;korrupciós vádak;

Gajda Péter a héten előveszi a fehér poros képviselőt

Gyors megbeszélésre és döntésre számít Lackner Csaba ügyében a kispesti polgármester, a korrupciós vádak miatt pedig a rendőrséghez fordul.

Annyit tudok elmondani, mint korábban: ha egyértelműen bebizonyosodik Lackner Csabáról, hogy kokaint fogyasztott és emiatt ostobaságokat beszélt, akkor távoznia kell a közéletből – mondta a Népszavának Gajda Péter.

Ennek az ügynek gyorsan vége lesz

A kispesti polgármestert annak kapcsán kerestük meg, hogy a Magyar Nemzet szerint már a kispesti szocialisták is szabadulnának a kínossá vált Lacknertől, aki a Hír TV által bemutatott felvételen fehér port rendezget, egy neki tulajdonított hangfelvételen pedig a kerület állítólagos korrupciós ügyeiről. beszél.

Gajda nem erősítette meg, hogy a szocialistáknak már kínos lenne Lackner, de kérdésünkre elmondta, hogy

a botrány kirobbanása óta már beszélt képviselőtársával, és abban állapodtak meg, hogy a héten tisztázzák a kialakult helyzetet.

Ezután gyors döntés születhet arról, mit kell tenni – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy ha Lackner így vagy úgy távozik a városi képviselő-testületből, akkor körzetében értelemszerűen időközi választást írnak ki. Mint Gajdától megtudtuk, az új főpolgármester még nem tárgyalt  a kínos ügyről vele , de „nyilván eljön ennek is az ideje”.

Gajda szerint egyetlen, kerületi mutyikról szóló állítás sem igaz

Lackner Csaba a kiszivárogtatott videón fehér port rendezget egy tányéron. Egy hangfelvételen pedig állítólag ő beszél arról, hogy a kerületi politikában hülyére veszik azt, aki nem keresi meg az évi százmillió forintot. Az egyértelműen vágott felvételen szó esik egy bizonyos Krinyóról – a Hír Tv szerint Kránitz Krisztiánt, a XIX. kerületi vagyonkezelő vezetőjét említik így – aki nem osztott vissza eleget a prominens szocialistáknak, többek között Gajdának sem, emiatt pedig kiutálták őt a helyi politikából.

„Valótlanság és ostobaság minden, ami velem vagy az önkormányzattal kapcsolatban elhangzott a felvételen, egyik állítás sem igaz” - mondta az ügy kapcsán lapunknak Gajda.

A polgármester ügyvédje segítségével becsületsértés és rágalmazás miatt tett feljelentést a videón elhangzottak miatt, az állításokat tényként kezelő Magyar Nemzettől és Hír TV-től pedig helyreigazítást követel. Arról ugyanakkor Gajda még nem tud, hogy a Lackner-felvétel miatt vizsgálódna a rendőrség – őt legalábbis nem keresték az ügyben.