Előfizetés

Babosék nem jutottak döntőbe Moszkvában

MTI
Publikálás dátuma
2019.10.18. 19:00

Fotó: GLYN KIRK / AFP
A vb-címvédő magyar-francia duó a belga Kirsten Flipkens és az amerikai Bethanie Mattek-Sands kettősétől kapott ki.
Az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős kikapott a párosok elődöntőjében a moszkvai keménypályás tenisztorna egymillió dollár (300 millió forint) összdíjazású női versenyében. A vb-címvédő magyar-francia duó a viadal honlapja szerint 36 percet követően került játszmahátrányba, majd a második felvonásban 1:4-ről sikerült még egyenlítenie, de 5:5 után már csak az ellenfél, a harmadik helyen rangsorolt belga Kirsten Flipkens és az amerikai Bethanie Mattek-Sands kettőse nyert játékot. Babosék mindkét szettben két-két alkalommal veszítették el a szervagémjüket, miközben egyszer-egyszer vették el riválisuk adogatójátékát. A találkozó 1 óra 22 percig tartott.

Eredmény, nők, 1 millió dollár (300 millió forint) összdíjazás:

Páros, elődöntő: Kirsten Flipkens, Bethanie Mattek-Sands (belga, amerikai, 3.)- Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 6:4, 7:5

Négy magyar arannyal folytatódott a maratoni kajak-kenu vb

MTI
Publikálás dátuma
2019.10.18. 18:57

Fotó: Vekassy Bálint / canoephotography.com
A csütörtöki nyitányon három arany, három ezüst és egy bronz volt a magyar termés.
Négy arany-, két ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a maratoni kajak-kenu világbajnokság második napján a kínai Saohszingben. A hazai sportági szövetség (MKKSZ) honlapjának beszámolója szerint pénteken, amikor nem rendeztek a felnőttek számára versenyt, az ifjúságiaknál a kajakos lányok között párosban a Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter egység győzött – utóbbinak az egyes után ez már a második aranyérme volt a vb-n –, míg az ezüstérmet a Csonka Eszter, Csengeri Evelin duó szerezte meg. Ugyanebben a korosztályban és versenyszámban, de a fiúknál Őry Zsombor és Erdélyi Tamás ért elsőként a célba, míg a kenu párosoknál Horváth Benedek és Nagy Olivér lett világbajnok. Horváthnak szintén ez volt a második vb-aranya Kínában. A pénteki negyedik magyar vb-címet az U23-asoknál szerezte Katona Lili kajak egyesben. További három magyar érem született még a második napon: Molnár Csenge (C-1 ifi) ezüst-, Laczó Dániel (C-1 U23) és Györgyjakab Máté (K-1 U23) pedig bronzérmes lett. A csütörtöki nyitányon három arany, három ezüst és egy bronz volt a magyar termés. A vb vasárnapig tart.

A katalóniai tüntetések miatt decemberre halasztják az El Clásicót

MTI
Publikálás dátuma
2019.10.18. 17:45

Fotó: JOSEP LAGO / AFP
A két csapatnak hétfőn 10 óráig kellett megállapodnia az új időpontban, de már pénteken dűlőre jutottak a felek.
A katalóniai tüntetések miatt október 26. (jövő szombat) helyett december 18-án rendezik meg a Barcelona-Real Madrid rangadót a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A spanyol szövetség elöljárói – miután egyeztettek a kormány illetékeseivel – úgy látták, hogy nem garantált az El Clásico biztonságos megtartása a jövő hétvégén, ezért halasztották el a találkozót. A két csapatnak hétfőn 10 óráig kellett megállapodnia az új időpontban, de már pénteken dűlőre jutottak a felek, miután a királyi klub elfogadta a katalánok ajánlatát. Korábban felmerült az is, hogy ne Barcelonában, hanem Madridban játsszák le az október 26-ra kiírt találkozót, ám ezzel egyik klub sem értett egyet. A rangadó előtt, a spanyol bajnokság kilencedik fordulójának szombati játéknapján a Barcelona az Eibar, míg a Real Madrid a Real Mallorca vendége lesz. A címvédő katalán együttes nyolc fordulót követően 16 pontjával a tabella második helyén áll, kétpontos hátrányban az éllovas Real Madrid mögött. A rendbontások és erőszakba torkolló tüntetéshullám azután kezdődött a katalóniai városokban, hogy hétfőn a spanyol legfelsőbb bíróság zendülés miatt elítélt kilenc katalán függetlenségi vezetőt, 9-től 13 évig tartó szabadságvesztéssel sújtotta őket a 2017. október 1-jén Madrid szerint alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakkal végződött függetlenségi népszavazás, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt. A legkomolyabb összecsapások Barcelonában voltak.