A kormánymédia nekiment az ötpárti ellenzéknek, pedig a Fidesz egyedül kétszer annyit költött kampányra

Publikálás dátuma
2019.10.20. 10:46
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
"Elképesztő ellenzéki költekezés" - harsogja a kormánypropaganda egyik oszlopos tagja, a Magyar Hírlap cikkének címe. Az írás arról szól, hogy az ötpárti ellenzék 100 millió forintot költött az önkormányzati kampányra.  Ezúton tájékoztatjuk a kormánypárti lapot, hogy csak a Fidesz 200 millió forintot különített el ugyanebből a célból, vagyis az ötpárti ellenzék 100 milliós összegének a dupláját. Ha ezt tovább bontjuk, akkor
egy ellenzéki párt költségeinek a tízszeresét költötte el a Fidesz.

És ebben a KDNP még nincs is benne. A Magyar Nemzet kicsit mértéktartóbb az ügyben, ők például leírták, hogy a Fidesz 58,8 millió forintot költött csak a közösségi médiában.    Elképesztő kormánypárti költekezés, ugye?
Szerző
Frissítve: 2019.10.20. 12:16

Japánba, Laoszba és Kambodzsába megy Áder

Publikálás dátuma
2019.10.20. 10:40

Fotó: Népszava
Az államfő Japánban részt vesz Naruhito császár trónra lépési ünnepségén.
Áder János október 20-30. között Japánba, Laoszba és Kambodzsába látogat. Az államfőt útjára elkíséri felesége, Herczegh Anita – tájékoztatta az MTI-t vasárnap a Köztársasági Elnöki Hivatal. A magyar államfő Japánban részt vesz Naruhito császár trónra lépési ünnepségén, valamint japán vízügyi beruházásokat is felkeres és megtekint egy hidrogén alapú autóipari üzemet Jokohamában. Laoszba és Kambodzsába Áder János hivatalos látogatásra utazik. Laoszban találkozik Bungnang Voracsit köztársasági elnökkel, Thongloun Sziszulit miniszterelnökkel és Pani Jathotuval, a Nemzetgyűlés elnökével. A délkelet-ázsiai országban a rendszerváltás óta nem járt magyar államfő. Áder Jánost 2013-ban még az előző laoszi államfő hívta meg, hogy tegyen hivatalos látogatást Vientiánban. Thongloun Sziszulit miniszterelnök Orbán Viktor miniszterelnök meghívására 2019 tavaszán járt hivatalos látogatáson Budapesten Laoszhoz hasonlóan Kambodzsában sem járt magyar államfő a rendszerváltás óta. Áder János kambodzsai látogatása során megbeszélést folytat Norodom Szihamoni királlyal, Szaj Cshummal, a Szenátus és Heng Szamrinnal, a Nemzetgyűlés elnökével, valamint Hun Szen miniszterelnökkel. 
Szerző

Még három hétig csúfítják az utcaképet a választási plakátok

Publikálás dátuma
2019.10.20. 10:17

Fotó: Barbara Gabriella / Népszava
Biztosan nem fogják elkapkodni az eltávolításukat, a határidő november 12.
Még három hetük van az önkormányzati és nemzetiségi választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek, hogy eltávolítsák a kampányidőszakban közterületeken elhelyezett plakátjaikat - írja az MTI.
A választási törvény szerint a szavazás napja után egy hónapon belül, tehát november 12-én 16 óráig kell eltávolítania a plakátokat annak, aki elhelyezte vagy akinek az érdekében elhelyezték. Ha a hirdetményeket nem távolítják el időben, az önkormányzatoknak kell eljárniuk. Az önkormányzatok a határidő lejárta után maguk is eltávolíthatják a plakátokat, majd a költségét kiszámlázhatják. A legtöbb önkormányzat a választási időszakra hirdetőtáblákhoz hasonló "kampányoszlopokat" helyezett ki a közterületekre, a jelöltek és jelölőszervezetek ezekre ingyen ragaszthatták fel plakátjaikat, szóróanyagaikat. A jelölőszervezetek azonban sok plakátot villanyoszlopokra is kihelyeztek; ezeket a plakátokat határidőig el kell távolítaniuk a közterületekről.
Szerző
Frissítve: 2019.10.20. 10:20