Előfizetés

Hat hete nem találják a Sopronban eltűnt tizenkét éves fiút

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.21. 14:14
Másfél hónapja veszett nyoma a 12 éves soproni fiúnak
Fotó: police.hu
Kristóf még szeptember 11-én távozott lakóhelyéről, a rendőrök is keresik.
Fényképes körözést adott ki a Soproni Rendőrkapitányság a 12 éves Horváth Kristóf eltűnése miatt. A rendőrök úgy tudják, hogy a fiú 2019. szeptember 11-én elhagyta soproni lakóhelyét, és azóta sem adott életjelet magáról - írja a police.hu.
A hatóság kéri, hogy aki tud a képen látható Horváth Kristóf hollétéről, jelentkezzen a Soproni Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

Kórházi betegektől lopott a kanizsai férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.21. 08:48
Illusztráció
Fotó: Paul Zinken / AFP
Kifosztás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a siófoki ügyészség egy 39 éves nagykanizsai férfival ellen, aki kórházi betegektől lopott Siófokon, Tapolcán és Hatvanban.
A többszörösen büntetett előéletű férfi idén márciusban kisebb értékű lopásokat követett el Siófokon, majd a hatvani kórházban próbálta meg ellopni az egyik orvos értékeit, de tetten érték. Ezután Veszprémben fosztott ki egy éttermet: a zárás előtt elrejtőzött a mellékhelyiségben, és miután az alkalmazottak elmentek, szeszes italt, üdítőket és a bevétel egy részét is ellopta, majd a reggeli takarítás idején kisurrant a vendéglőből. A vádlott júniusban a tapolcai kórház egyik fekvőbeteg osztályára surrant be éjszaka, és egy alvó asszonytól elvette a táskáját, benne közel 300 ezer forintnyi értékkel. Bement egy másik kórterembe is, ahonnét mobiltelefont és táblagépet akart elvinni, de az ott alvók felébredtek. Erre átment egy harmadik kórterembe is, kutatni kezdett egy nő táskájában, aki azonban felébredt, s mivel a tolvaj nem tudott kimagyarázkodni, az asszony az éjszakás nővérhez kísérte, aki pedig hívta a biztonságiakat. Az ügyészség a többszörös visszaeső – legutóbb tavaly augusztusban szabadult – férfival szemben – beismerés esetén – 5 év fegyházbüntetést indítványozott a vádiratban.

Több autópályán is komoly dugók vannak

MTI
Publikálás dátuma
2019.10.21. 08:42
Népszava illusztráció
Balesetek miatt torlódik a forgalom az M3-as autópályán a főváros irányába Bag, az M5-ös autópályán Inárcs, illetve az M0-ás autóúton Nagytétény térségében - közölte az Útinform hétfő reggel.
A tájékoztatás szerint az M3-as autópályán történt balesetnél 10 kilométeres torlódás alakult ki, sávzárás van érvényben. Kerülni a pályával párhuzamos 3-as főúton lehet, aki teheti, Hatvannál az 55-ös kilométernél térhet le a pályáról, majd visszatérni, Bagnál a 39-es kilométernél lehet. Az erős forgalom miatt a 3-as főút ezen szakaszán is nagy a torlódás - írták. Az M5-ös autópályán történt baleset miatt 4 kilométeren torlódik a forgalom, a főváros felé vezető oldalon a 34-es kilométernél a belső sávot elkerítették a forgalom elől. Kerülni az 5-ös főút felé lehet, Újhartyánnál a 44-es kilométernél letérve a pályáról. Visszatérni a pályára Ócsánál lehet. Az Útinform közlése szerint egy órával növekszik a menetidő az M0-ás autóúton az M5-ös autópálya felé. Nagytétény térségében egy személyautó ütközött a védőkorlátnak, ezért nehézkes a felhajtás az M6-os autópályáról, valamint a 6-os főútról is az M0-ásra, az M5-ös felé - írták. A rendőrség hétfő reggel azt közölte honlapján, hogy az M3-as autópályán történt balesetnek több sérültje van.