Budapest;Karácsony Gergely;tárca nélküli miniszter;

2019-10-22 11:14:04

Orbán egy Budapest-minisztert ültethet Karácsony nyakába

A tárca nélküli miniszter dolga vélhetően a sportcsarnoképítések és a Városliget beépítésének biztosítása lenne, melyek leállítását ígérte kampányában Karácsony.

Egy tárca nélküli Budapest miniszteri poszt létrehozása is a lehetőségek között szerepel Karácsony Gergely győzelme után - mondták az atv.hu-nak fideszes és kormányközeli források. Az ellenzék sikerei miatt nem biztos ugyanis, hogy ahhoz, hogy a kormány keresztülvigye terveit, elég lesz egy Budapestért és az agglomerációért felelős államtitkárság a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség keretein belül. Márpedig terveik vannak, írja a híroldal. Forrásaik szerint

A budapestiek egyszerű büntetését nem érzik célravezetőnek, mivel könnyen elveszthetik miatta a fővárosi szavazókat 2022-re, a parlamenti választásokra. Ezért erre a célra az egyébként is erőltetett gigaberuházásokat használnák, a "fejlesztések" továbbvitelét. Vélhetően tehát a stadion- és sportcsarnok-építések, illetve a Városliget beépítésének biztosítása lenne a Budapest-miniszter dolga, melyek leállítását ígérte kampányában Karácsony.