Elfogták a koszovói férfit, aki huszonöt éve halálra késelte honfitársát egy pesti panzióban

Publikálás dátuma
2019.10.22. 20:01
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
S. A.-t Szlovéniában kapták el, már Magyarországon van, és elrendelték a letartóztatását.
Huszonöt évvel a bűncselekmény után, idén nyáron elfogtak egy férfit, aki 1994 decemberében megölte honfitársát egy budapesti panzióban. A koszovói állampolgárságú, jelenleg 45, a bűncselekmény elkövetésekor 20 éves S. A.-t Szlovéniában kapták el, már Magyarországon van, és elrendelték a letartóztatását – tudta meg a 168 Óra. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a lapnak megerősítette az értesülést. A BRFK Kommunikációs Osztálya megkeresésükre közölte: „Az esettel összefüggésben a férfit szlovén rendőrök fogták el 2019 augusztus 23-án Szlovéniában, európai elfogatóparancs alapján. A férfit a BRFK munkatársainak 2019. október 3-án adták át, akinek letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság 2019. október 5-én elrendelte." S. A.-val szemben 2008. március 17-én, csaknem 14 évvel a gyilkosság után, még a bűncselekmény elévülése előtt európai elfogatóparancsot adtak ki, így „a kibocsátás napján az elévülés határideje ismét elkezdődött.” Úgy tudják, S. A.-t a Facebookon azonosították. A közösségi oldalon más néven volt fent, ám a róla korábban közzétett fotók és a profilképe alapján is feltűnő, hogy S. A. és A. P. ugyanaz a személy. Utóbbi néven július 13-án tett közzé utoljára bejegyzést, és másfél hónappal később fogták el Szlovéniában. A profil szerint Brüsszelben élt, és Szkopjéban született, de a police.hu-n található három évvel ezelőtti körözési adatlapja szerint a koszovói Ferijzajban született.   A Kurir két és fél évvel a gyilkosság után azt írta: „A 23 éves, szerb állampolgárságú S. A.-t harmadik éve keresik honfitársa meggyilkolása miatt. S. még 1994. december 26-án a XVI. kerületi Borotvás utca 41. szám alatti panzióban különbözött össze T. A.-val. A vitából verekedés kerekedett, előkerült a kés, amivel S. többször mellkason szúrta T. A.-t, aki sérüléseibe a helyszínen belehalt. S.-nek eszében sem volt megvárni a rendőröket, elmenekült, azóta sem találják.” 
Szerző
Frissítve: 2019.10.23. 13:54

Motorja mögé kötve húzta a kutyáját egy hejőbábai férfi

Publikálás dátuma
2019.10.22. 17:10

Fotó: police.hu
Az állatot a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársa fogadta örökbe.
Állatkínzás gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a rendőrség egy 56 éves hejőbábai férfival szemben. A police.hu azt írja, a gyanúsított múlt pénteken motorral indult a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőbábáról Nemesbikk felé, és a járműve után kötötte egyéves keverék kutyáját. Az állat nem tudott lépést tartani a járművel, elesett, majd a motoros már csak maga után húzta a kutyát. A férfit végül megállította egy másik motoros, aki értesítette a rendőrséget. A rendőrség közleménye szerint a kutyát megviselték a történtek, de már jól van. Az állatot a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársa, Uhrin Tamás r. főtörzsőrmester fogadta örökbe. A kutya a Csipesz nevet kapta.  
Szerző

Elütöttek egy tevét Miskolc határában

Publikálás dátuma
2019.10.22. 17:06
Képünk illusztráció
Fotó: Sebastian Kahnert / AFP
Több állat is kiszökött egy cirkusz karámjából.
Hétfőn este 23 óra előtt nem sokkal a Miskolc határában lévő cirkusz egyik karámjából kiszabadult hat teve, hat zebra és három póniló. A megzavarodott állatok közül egy tevét egy arra közlekedő Opeles elütött – írja a boon.hu. A lap szerint sem az állat, sem az autót vezető nő nem sérült meg komolyabban. A Miskolci Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az állattartó felelősségét. 
Szerző
Témák
Miskolc cirkusz