időjárás;OMSZ;

Vasárnap elbúcsúzhatunk a nyárias időtől

Napközben 23 fok és napsütés vár ránk, hétfő éjjel viszont beköszönt a hidegfront.

Várhatóan a vasárnap lesz utoljára késő nyári időjárás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből

Mint az MTI-nek küldött napi prognózisukban írják, vasárnapra virradó éjszaka túlnyomóan derült idő lesz, többfelé köd képződik, néhol ködszitálás előfordulhat. Vasárnap a köd a déli órákig nagyrészt feloszlik, ezt követően napos időre számíthatunk, de helyenként tartósabban megmaradhat a köd. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 9 fok között alakul, de a magasabb hegyekben enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 18 és 23 fok között valószínű, de a tartósabban ködös tájakon kissé hidegebb is lehet.

A jövő hét elején érkező hidegfront mögött ugyanakkor visszaesik a hőmérséklet. Hétfőre virradó éjszaka főként az Alföldön köd képződik, amely napközben feloszlik. Eközben észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg az északi megyékben helyenként már eső, záporeső is előfordulhat. Megélénkül, néhol megerősödik az északias irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 11 között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 23 fok között valószínű, az alacsonyabb értékek északon, északnyugaton, a magasabbak délkeleten várhatóak.