Idehaza tejföl, odakinn füves süti - fideszes önkormányzati képviselő szerint a világ

Publikálás dátuma
2019.11.01. 11:39

Fotó: Shutterstock
A jászberényi fiatal demokrata Szatmári Anikó ismerőseitől tudja, hogy csak a buli jár a legtöbb külföldön munkát vállaló fiatal fejében.
Sajátos képet őrizhetnek a Fiatal Demokraták Szövetségében (Fidesz) a fiatalokról, legalábbis Szatmári Anikó jászberényi fideszes önkormányzati képviselő közösségi médiás megnyilvánulása alapján mindenképpen. A HírKlikk szúrta ki Szatmári egy kommentjét, aki egy facebookos vitában a következő megállapítást tette:
"a külföldön »dolgozó« fiatalok nagyrésze csak bulinak tekinti az egészet, füves sütin élnek".

Erről a társadalomtudósok eszköztárát megszégyenítően megbízható forrásból értesült a fideszes képviselő. Azt írta: "nekem is vannak ismerőseim". Végül még az is kiderült, hogy éppen egy igazi fiatallal közölte Szatmári, hogy hogyan él, kommentje ugyanis ezzel zárul: "Magyarországon a külföldi viszonyokhoz képest fenékig tejföl van, csak ezt önök fiatalok nem látják!!!!"

Megismétlik a választást

Még elvesztheti mandátumát a tragikomikus magyar viszonyok miatt megélhetésért külföldre kényszerülő honfitársait sértegető Szatmári, Jászberényben ugyanis még nem zárult le az önkormányzati választás. Októberben mindössze 14 szavazatkülönbséggel nyert az ellenzéki jelölt, Budai Lóránt, aki a fideszes Szabó Tamás polgármesterrel szemben indult. Szabó fellebbezett eredményt megállapító döntés ellen, ami nyomán a területi választási bizottság megállapította: idegenek mentek be a szavazókörökbe, a szavazatszámláló bizottsági tagok "kontrollálatlanul" mozogtak, illetve a szavazási szándékot torzító pénzfelajánlások történtek, ezek pedig olyan mértékben tették aggályossá a választási eredményt, amelyet csak új szavazás elrendelésével lehet orvosolni. Szabó ez ellen is fellebbezett, szavazatkorrigálást akart, de a Szegedi Ítélőtábla helyben hagyta a tvb döntését, így november 10-én megismétlik a választást. Fellebbezett Budai is, de kérelmét adminisztrációs okok miatt el sem bírálták.

Szerző
Frissítve: 2019.11.01. 11:58

Pikó alatt nem rohamozzák meg politikus-Mikulások az óvodákat

Publikálás dátuma
2019.11.01. 10:55

Fotó: jozsefvaros.hu
Olyan dolgokról is dönteni kell, amivel szembesülve leesik a székről - írta a józsefvárosi polgármester, akitől azt kérdezték, kapnak-e idén is Mikulás-csomagot a képviselők.
Állítólag a fideszes években volt olyan VIII. kerületi önkormányzati képviselő, aki maga öltözött be Mikulásnak, úgy osztogatta az ajándékcsomagokat óvodákban, írja közösségi oldalán Pikó András polgármester. Ehhez mellékelte a jozsefvaros.hu egy 2016-os cikkét, ami arról számol be: más képviselők mellett a még Kocsis Máté alpolgármestereként szereplő Sára Botond kíséri a Télapót, és adogatja az ajándékokat a 4-5 éves gyerekeknek. Abban az évben a kerület minden óvodájába elment egy fideszes képviselő.
Ezt a hagyományt megszakítjuk, idén nem a képviselők osztogatnak csomagot, hanem rendes, nem-politikus Mikulások

- döntött Pikó, miután idén neki is feltették a kérdést: készüljenek-e Mikulás-csomagok az óvodákba, hogy a képviselők bevihessék és szétoszthassák a gyerekeknek? Leírta még, hogy az iskolai téli szünetben a kerület jégpályáján ingyenes lesz a korcsolyabérlés, hogy a szegényebb gyerekek se maradjanak ki a korcsolyázásból.
Pikó azt is hozzátette: még mindig nincs kerületi újság, közösségi oldal, honlap és az infopontokkal is kellene valamit kezdeni; legkorábban november végén tudják elindítani a fideszes józsefvárosi vezetés eddigi gyakorlatával szakító, "nem propaganda" tájékoztatást.
Szerző
Frissítve: 2019.11.01. 10:58

Vitorlással lehet megérkezni a hotelbe, amelyik Mészáros Lőrinc által üzemeltetett kempingben épül

Publikálás dátuma
2019.11.01. 10:30
Mészáros Riviérája a Balaton. A balatonberényi nudista kempingtől a becsődölt almádi szállodáig terjed a balatoni Mészáros-birod
A Magyar Turisztikai Zrt. is szép pénzt ad a projekthez.
Négycsillagos balatonfüredi szállodára írt ki közbeszerzést a zalakarosi székhelyű SZ. Z. Szállodafejlesztő Kft., írja a napi.hu. Az építési költség nem ismert, de a cég 1,7 milliárd forint állami támogatást kapott a hotelre. A felhívás szerint a 80 szobás egyedi adottságú, vízparti 4* superior besorolású új szálloda a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében épül. Az épület három emeletes lesz, a szobákhoz erkély is tartozik. Lesz az épületben bel- és kültéri élménymedence illetve jakuzzit magába foglaló wellness részleg, továbbá több szauna és masszázs szoba is.  A projektről annyi tudható még, hogy vitorlás hajóval érkezhetnek majd a vendégek a szállodába. Az építkezés helyszíne a füredi kemping, amit egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég üzemeltet. Az ajánlatkérő cég nevében szereplő SZ.Z. monogram a zalakarosi Szabadics Zoltán vállalkozót fedi, aki idén március 15-én Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapott Áder János köztársasági elnöktől és másik cége, a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. rendszeres szereplője az állami közbeszerzéseknek.
Szerző