Előfizetés

Adománygyűjtést színleltek, de maguknak gyűjtötték a pénzt - 9 csalót kaptak el a rendőrök Budapesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.03. 08:47

Fotó: police.hu
Hét embertől csaltak ki összesen 45 ezer forintot.
Három román nőt, és hat román férfit fogtak el Budapest belvárosában, akiket csalással gyanúsítanak, írja honlapján a rendőrség. A BRFK Zseblopási Alosztályának nyomozói pénteken tartottak ellenőrzést, amikor egy adománygyűjtő csoportot vettek észre a Március 15. térnél. Az adománygyűjtőknél, akik járókelőket szólítottak meg, még úgynevezett adománygyűjtő ív is volt, hallássérült gyerekeknek gyűjtöttek egy szervezet nevében - legalább is ezt állították.
A nyomozók a három férfit a helyszínen elfogták és a kerületi kapitányságra előállították. Ezt követően másfél órán belül a belvárosi rendőrökkel közösen, három másik román férfit és három román nőt fogtak el a Párizsi utcában és a Kristóf téren, akik szintén adománygyűjtést színleltek.
Hét embertől csaltak ki összesen 45 ezer forintot. A BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a három fiatal román nőt, valamint a hat román férfit jótékony célú adománygyűjtést színlelve elkövetett csalás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Borzalmas frontális ütközés: a helyszínen belehalt sérüléseibe egy férfi az M1-esen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.02. 19:37

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Egy 59 éves férfi halt meg, aki egy terelésnél ismeretlen okból áttért a szemközti sávba.
Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2019. november 2-án 18 óra 20 perc körül az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, az 55-ös kilométerszelvénynél, Tatabánya környékén - írja a police.hu. Az elsődleges adatok alapján, eddig ismeretlen okból két jármű egymásnak ütközött. A balesetben egy ember olyan súlyosan sérült, hogy a helyszínen életét vesztette.
Később azt közölte a rendőrség: a halálos áldozat egy 59 éves tatai férfi volt. Személygépkocsival Budapest felé ment, míg az 55-ös kilométerszelvénynél egy sávelhúzással kialakított forgalomterelésben, ismeretlen okból áttért a belső forgalmi sávba. Itt összeütközött egy szemből szabályosan érkező kisbusszal.

Hárompercenként mért be gyorshajtót egyetlen traffipax Békés megyében

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.02. 09:33
A balesetek többségéért a gyorshajtás felel FOTÓ: MTI: SÓKI TAMÁS
Három óra alatt hatvanegy sofőr követett el szabálysértést ugyanazon az útszakaszon.
Az elmúlt hónapokban országos szinten is megnőtt a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma - írja a rendőrség honlapja. A rendőrség a szabálytalankodók kiszűrése érdekében folyamatosan ellenőrzi a sebességhatárok betartását. Békés megyében is több olyan súlyos baleset történt, amelynek oka a gyorshajtás volt. A 44-es számú főúton Békéscsaba és Kondoros között november 1-jén, pénteken, a déli órákban mért a traffipax. Három óra alatt 61 szabálytalankodóról készült képfelvétel, közülük többen is jelentősen túllépték a megengedett sebességhatárt. A gyorshajtók egy része 130 km/óránál is gyorsabban hajtott ott, ahol a szabályok 90 km/órás sebességet engednek meg.