Előfizetés

Forgószél és folyóvá duzzadt patakok Olaszországban - a legmagasabb fokú riasztást adták ki (videó)

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.11.03. 17:32
A kép illusztráció, november 2-án Rómában készült
Fotó: LAURENT EMMANUEL / AFP
A riasztás éjfélig érvényes Liguriában, közepes készültség van Toszkána, Lazio és Campania tartományban, továbbá Szicíliában. Nápoly térségét "vízbomba" árasztotta el.
A legmagasabb fokozatú készültséget rendelte el az olasz polgári védelem az olaszországi Liguria tartományban a vasárnap érkezett heves viharok és az esőzés miatt, további hat tartományban közepes riasztás lépett életbe.
A Genova közeli Sestri Levante polgármestere közösségi felületeken szólította fel a lakosságot, hogy maradjon otthonában, és ne menjen ki az utcára. Sanremo városi kórházában leálltak a műtők az épületbe beszivárgó víz miatt.
A Liguria tartományt sújtó rossz időben a heves esőzést széllökések kísérték, forgószél is kialakult.

A térségben a patakok kisebb folyókká duzzadtak, és kiléptek medrükből. A tenger erős hullámzása miatt leállt a hajóforgalom.
A legmagasabb fokozatú riasztás vasárnap éjfélig érvényes Liguriában, ahol gyakorivá váltak a szélsőséges időjárási jelenségek. Közepes, vagyis narancssárga készültség van érvényben Toszkána és Lazio, valamint a déli Campania tartományban és Szicíliában. Nápoly térségét "vízbomba" árasztotta el.
A heves őszi viharok miatt Olaszország több részén is sártenger öntött el házakat, földomlások voltak, több országút járhatatlanná vált.

12 embert elütött, egyet pedig megkéselt egy isztambuli busz sofőrje

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.11.03. 17:24
illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi a Boszporusz felé menekült és a vízbe ugrott, de a rendőrség a kihúzta a vízből, őrizetbe vették.
Isztambul Besiktas nevű belvárosi negyedében busz hajtott az egyik megállóban várakozó emberek közé, legalább tizenketten megsebesültek - közölte vasárnap a DHA török hírügynökség. A DHA szerint miután a busz megállt,
a sofőr kiszállt és késsel rontott neki egy embernek, akit szintén megsebesített.

Az Anadolu állami hírügynökség legalább öt sebesültről számolt be, akiket kórházba szállítottak.
A sofőr a közeli Boszporusz felé menekült, az egyik mólónál a vízbe ugrott. A rendőrség a férfit kihúzta a vízből és őrizetbe vette.

Oldalára fordult egy külföldiekkel teli busz Franciaországban, 33-an megsérültek (videó)

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.11.03. 17:17

Fotó: FRANCOIS LO PRESTI / AFP
Négy ember állapota súlyos. A Párizsból Londonba tartó járat egy kanyarban csúszott meg.
Harminchárom ember sérült meg, négyen közülük súlyosan vasárnap az észak-franciaországi Amiens térségében egy buszbalesetben. A buszban a sofőrrel együtt 33-an utaztak, tehát egy híján mindenki megsérült. Sokan külföldiek. A rendőrség értesülései szerint sérültek között amerikai, orosz, spanyol, holland, ausztrál, brit és román állampolgárok is vannak.
Az illetékes francia prefektúra szerint a távolsági buszjáratokat üzemeltető Flixbus vállalat Párizsból Londonba tartó egyik járműve letért az autópályáról, és az oldalára fordult Estrées-Déniecourt település határában.
A balesetről készült felvételeken az átfordult buszt lehetett látni, amelynek ablakai részben kitörtek. A Courrier Picard helyi lap szerint a jármű egy kanyarban csúszott meg a nedves aszfalton, nekihajtott a szalagkorlátnak és úgy fordult az oldalára.
Kapcsolódó
Orkán és árvíz Franciaországban, 140 ezer háztartás maradt áram nélkül