Miskolc;tömegközlekedés;MVK Zrt.;Veres Pál;

Akkora a baj a miskolci tömegközlekedéssel, hogy válságmenedzserre bízta azt a polgármester

Veres Pál szerint hiába támogatta a városháza az MVK-t, nem javult a helyzet.

Válságmenedzserre bízza a miskolci tömegközlekedési vállalatot, az MVK Zrt.-t Veres Pál, a város új polgármestere, közölte vasárnap közösségi oldalán. Veres szerint szombaton vált tarthatatlanná a helyzet, ezután hozta meg a döntést. Mint fogalmazott:

"tegnap minden eddiginél nagyobb lett a baj az MVK Zrt.-nél. Újabb járatritkítás, romló szolgáltatási színvonal, a miskolciak részéről pedig növekvő (és teljesen jogos) felháborodás és elégedetlenség".

Haladéktalanul megkezdjük az okok feltárását és a felelősség megállapítását, mert a lehető leghatározottabban szeretném kinyilvánítani, hogy Miskolc többé nem lesz következmények nélküli város - fogalmazott. A rövidtávú problémák megoldása után szakmai szervezetek, valamint a miskolci utazók bevonásával alakítaná ki a hosszútávú stratégiát a polgármester.

A városi közlekedési vállalatnál kilenc éve gyűlik a probléma, amit eddig rendre a szőnyeg alá söpörtek a fideszes városvezetést októberben leváltó, független Veres szerint. A cég jelenlegi vezetése már kilenc hónapja van hivatalban, de ez az időszak sem hozott semmiféle javulást. Hozzátette: a múlt héten már találkozott a cég és a sofőrszakszervezet vezetőivel. Előbbivel jövő héten folytatja az egyeztetést Veres, aki szerint "minden szervezési és pénzügyi segítséget felajánlott a Városháza, megoldás vagy javulás mégsem született".