Ellopták Lajkó Félix 220 éves, 160 millió forint értékű hegedűjét Szerbiában

Publikálás dátuma
2019.11.04. 07:25
Forrás: Facebook/Lajkó Félix official
Amíg a zenész és családja a temetőben látogatta meg hozzátartozóinak sírjait, addig feltörték az autóját.
Az eset még pénteken, mindenszentek napján történt, a déli órákban. Lajkó Félix Szerbiában, a Topolyához közeli Péterrévén, a temető melletti utcában parkolt le az autójával, és családjával együtt besétált hozzátartozóinak sírjaihoz a temetőbe, ez alatt feltörték a kocsit, és elrabolták a zenész hegedűjét. A rablást azonnal jelentették a rendőrségnek. "A nyomozás érdekében a részletekről nem beszélhetek, de bízom a rendőrség munkájában, és hogy a hegedű előkerül majd" – nyilatkozta Lajkó a Magyar Szónak. Hozzátette: az eset kapcsán többektől is hallotta, hogy a temetők környékén pórul jártak. Voltak, akik korábbi esetükről, mások a napokban történtekről számoltak be neki. A belgrádi szerb média szerint az 1800-as években készült hegedű értéke félmillió euró, ami nagyjából 160 millió forint. A Domenico Montano márkájú hangszer igen ritka. A rendőrség az esetet súlyos rablásnak minősítette, a nyomozás folyamatban van.  
Szerző

Robbanás volt egy nagysimonyi orvosi rendelőben

Publikálás dátuma
2019.11.04. 06:27
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Még az ablakok is kirobbantak. A tűzoltók eloltották a kismértékben keletkezett tüzet.
Robbanás történt egy orvosi rendelőben Nagysimonyiban, a Kossuth Lajos utcában. Az épület nyílászárói kirobbantak, a tetőszerkezet azonban nem sérült meg – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A helyszínre kiérkezett sárvári hivatásos tűzoltók a kismértékben keletkezett tüzet egy vízsugárral oltották el. Jelenleg kiszellőztetik az épületet, illetve bontási munkálatokat végeznek. Az esethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kiérkezett.
Szerző

Dunába esett nőt mentettek a rendőrök a Lánchídnál

Publikálás dátuma
2019.11.03. 22:06
Illusztráció
Fotó: HAUSER Patrice / AFP
A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei perceken belül a helyszínre értek.
A rendőrségre 2019. november 3-án 20 óra 15 perckor több bejelentés is érkezett, hogy Budapesten a Lánchíd pesti hídfőjénél egy ember a Dunába esett - írja a police.hu. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei perceken belül a helyszínre értek és a Dunában sodródó nőt a hajóba emelték. A segítségre szorult nőt további ellátása céljából átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba szállították.​
Szerző