Előfizetés

Nem járt a 4-es 6-os a Blaha Lujza tér és a Corvin-negyed között

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.04. 09:29
Illusztráció
Fotó: Népszava
Baleset miatt szünetelt a közlekedés az érintett szakaszon.
A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz jár a Blaha Lujza tér és a Corvin-negyed között – írta a Budapesti Közlekedési Központ hétfő délelőtt a Facebook-oldalán. A villamos azóta ismét a teljes vonalon jár. A tájékoztatás szerint baleset miatt szünetelt a villamosközlekedés.

A Semmelweis Egyetem nevével visszaélve reklámoznak egy szert, ami garantálja a szív- érrendszeri betegségek „teljes mértékű gyógyulását”

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.04. 09:24
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Ne vegye meg.
Egy online felületen elérhető cikk hamisan azt állítja, hogy a készítményt az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján fejlesztették ki, és azt sugallja, mintha a klinika Professor emeritusa megvásárlásra ajánlaná a terméket, ezért a Semmelweis Egyetem megteszi a szükséges jogi lépéseket, de addig kérjük, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók - olvasható az egyetem közleményében. A biztonságos gyógyszervásárláshoz itt talál segítséget.

Kisétált az otthonból, két nappal később holtan találták meg a magyar zongoraművész édesanyját

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.04. 09:23
Képünk illusztráció
Fotó: Robert B. Fishman / AFP
Halálát valószínűleg kihűlés okozta.
Két nappal azután, hogy kisétált a január óta otthonául szolgáló alcsútdobozi ápolási otthonból, majd eltűnt Sárik Péter zongoraművész édesanyja, holtan találták meg a 79 éves Sárik Jánosnét, közölte a Bors a zenész Facebookon publikált információi alapján. Sárik bejegyzésében köszönetet mondott mindenkinek, aki segítséget nyújtott a keresésben, és részletesen beszámolt arról, miként történhetett meg, hogy demens édesanyja megszökött az intézményből. Édesanyja idén januárban került be az alcsútdobozi otthonba, ahová először a demens részlegre helyezték, majd, mivel állapota stabilabbá vált, felkerült a hagyományos ápolási osztályra. Bő egy hete édesanyja zavartabbá vált, ám szakorvosa nem tartotta indokoltnak a visszahelyezést, ezért maradt a nyitott részlegen – erről Sárik Pétert folyamatosan tájékoztatták. Sárik Jánosné távozása után az intézmény vezetői és dolgozói elkezdték a keresést, folyamatosan kutattak utána, ám sajnos már nem találták életben. Halálát valószínűleg kihűlés okozta.