Előfizetés

Azonosították a balástyai tömegkarambol hét áldozatát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.04. 16:46

Fotó: Donka Ferenc / MTI
Egy négytagú család is a halottak között van, a balesetet okozó kamion sofőrje túlélte az ütközést.
Egy hétig tartott, míg a rendőrök azonosítani tudták október 28-án éjjel, az M5-ös autópályán történt tömegbaleset áldozatait: mint lapunk is beszámolt róla, a tragédia Balástya közelében történt – egy szerb rendszámú kamion műszaki hiba miatt kisodródott az útról, és a szalagkorlátot átszakítva frontálisan ütközött a szembejövő forgalmi sávokban érkező két személyautóval. A két autó utasai a helyszínen életüket vesztették, a járművek szinte azonnal lángba borultak az ütközés után, de kigyulladt és teljesen kiégett a kamion pótkocsija is. 
Az áldozatok azonosítására a Csongrád megyei rendőrök a a Nemzeti Szakértői és Kutató Központot kérték fel: a szervezet a vizsgálat során megállapította, hogy y az egyik autóban egy négytagú román állampolgárságú család, míg a másik járműben két koszovói-, és egy koszovói-belga kettős állampolgár utazott.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőteljárás keretében vizsgálja a tragédia körülményeit – írja a police.hu.

Vádat emeltek egy férfi ellen, miután véletlenül állon lőtte magát 14 éves gyermeke

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.11.04. 13:51
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
Az apa engedély nélkül tartott otthonában egy 5,5 milliméter kaliberű, kínai gyártmányú, lőfegyvernek minősülő légpuskát.
Vádat emeltek egy zalaegerszegi férfi ellen, miután 14 éves gyermeke – könnyebb sérülést szenvedve – véletlenül állon lőtte magát a férfi engedély nélkül tartott légpuskájával – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel. Pirger Csaba arról számolt be, hogy a 49 éves férfi a családi házában engedély nélkül tartott egy 5,5 milliméter kaliberű, kínai gyártmányú, csőtorkolati energiaértéke miatt lőfegyvernek minősülő légpuskát. Idén márciusban a ház udvarán célba lőtt a 14 éves gyermekével, majd úgy ment be a házba, hogy a fegyvert és a hozzá tartozó lövedékeket az udvaron hagyta. Az egyedül maradt kiskorú gyerek meg akarta tölteni a légpuskát, ami a gyakorlatlansága miatt a kezéből kiesett, a földre érkezve pedig elsült. A légpuska lövedéke a gyerek állának lágyrészét találta el, emiatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a gyerek apja ellen.

15 éves autótolvajt kaptak el a rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.04. 13:48

Fotó: Police.hu
A vezetés közben lekapcsolt fiú azt mondta, szeret vezetni, és csak autókázni akart.
Egy helybéli férfi bejelentést tett 2019. november 2-án délután a Kecskeméti Rendőrkapitányság Lajosmizsei Rendőrőrsén, mert ismeretlen tettes eltulajdonított a háza elől egy Nissan személygépkocsit. A nyomozók elrendelték a jármű körözését, ezzel egyidejűleg megkezdték a felkutatását. Ennek eredményeként a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Járőr- és Őrszolgálati Alosztályának Vezetője és munkatársa az 5-ös számú főúton ellenőrzés alá vonta az autót, amelyet egy 15 éves fiú vezetett. A fiatalkorú elmondta, hogy a kocsit még éjjel vitte el a tulajdonos háza elől, mert szeret vezetni, és csupán autókázni akart. A kecskeméti rendőrök a tinédzsert előállították, és további intézkedés céljából átadták a lajosmizsei nyomozóknak, akik őt jármű önkényes elvétele bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mivel a fiú további, korábban elkövetett vagyon elleni bűncselekményekkel is gyanúsítható, a nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A kecskeméti rendőrök a fiatalkorú ellen engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt külön eljárást kezdeményeztek.