Előfizetés

Elfogták a 85 éves szalonnai néni feltételezett gyilkosait

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.05. 21:49
A szalonnai gyilkosság egyik feltételezett elkövetője
Fotó: Police.hu
Az idős asszony holttestét hétfőn, saját otthonában találták meg.
Három szalonnai férfit hallgattak ki gyanúsítottként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kedden. A megalapozott gyanú szerint egy nappal korábban ők bántalmaztak olyan súlyosan egy 85 éves asszonyt annak szalonnai otthonában, hogy a sértett belehalt a sérüléseibe. A rendőrség emberölés elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben. Az eljárás eredményeként a nyomozók huszonnégy órán belül azonosították, elfogták, majd a főkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat, akiket a hatóság őrizetbe vett.

Szíjjal kötöztek meg egy őrjöngő utast a Budapest-Tenerife Wizz Air-járaton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.05. 20:10
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfit leszállás után a spanyol rendőrség vitte el.
"Hirtelen óriási őrjöngést és ordibálást hallottunk, majd azt láttuk, hogy a stewardessek az egyik utast próbáljak lefogni" – idézte fel a 24.hu-nak az egyik szemtanú, hogy mi történt november 1-jén a Wizz Air Budapest-Tenerife járatán. Beszámolója szerint a 40-45 év körüli férfi minden előzmény nélkül kezdett tombolni, nem sokkal a leszállás előtt. A szemtanú elmondta, hogy az utaskísérők hoztak "egy biztonsági övnek kinéző szíjat", és megkötötték vele a férfi kezét. Közben a pilóta a mikrofonban arról beszélt, hogy van egy utas, aki nem akar viselkedni, úgyhogy amint megérkeznek, át fogják adni a helyi rendőrségnek. A lap szerint a stewardessek "kevés sikerrel" próbálták lecsitítani és lefogni az őrjöngő férfit, aki folyamatosan üvöltve káromkodott. Leszállás után mindenkinek a helyén kellett maradnia, amíg az őrjöngő férfit el nem vitték a spanyol rendőrök. A szemtanú azt is elmondta, hogy miután leszálltak, a kapitány hirtelen felindulásból elindult az utas felé, mintha meg akarná verni, majd ráordított, hogy "Normális vagy? Nem igaz, hogy nem bírsz viselkedni!".

A Wizz Air reakciója

"November 1-jén a Wizz Air W6 2493-as számú Budapestről Tenerifére tartó járatán, a célállomás megközelítése során, süllyedéskor az egyik utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett. Személyzetünk a kiképzésének megfelelően kezelte a helyzetet és lekötözte a rendbontóan viselkedő utast, hogy ezáltal fenntartsa az utasok és a személyzet biztonságát. Miután a járat leszállt Tenerifén, az erőszakos utast átadtuk a helyi hatóságoknak. Utasaink és személyzetünk biztonsága továbbra is a legfontosabb, ezért légitársaságunk zéró toleranciával kezeli az utasaink és munkatársaink ellen irányuló erőszakos szóbeli és tettleges viselkedést. Az ügy innentől a hatóságok hatáskörébe tartozik."

Zebrán gázoltak halálra egy nőt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.05. 19:52
Képünk illusztráció
Fotó: AFP
Százhalombattán történt a tragédia.
Egyelőre ismeretlen körülmények között egy személyautó elütött egy kijelölt gyalogátkelőhelyen sétáló nőt kedden, 17 óra 40 perckor Százhalombattán - írja a rendőrség honlapja. A gyalogos nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.