Előfizetés

Felmálházott csempészautót találtak a szabolcsi NAV-osok (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.08. 08:43
A csempészlada roskadozott a cigarettásdobozok alatt
Fotó: NAV/Facebook
A terepjárót annyira telepakolták cigarettával, hogy az oldaláról is dobozok lógtak – a csempészek hőkamerával figyelhették a terepet.
A pénzügyi nyomozók ismét kivontak a forgalomból egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cigarettacsempész bandát. A gyanúsítottaknál a nagy mennyiségű cigarettán túl a hatóságok előli rejtőzködésre szolgáló eszközöket is találtak írja a Facebook-oldalán a NAV.  A pénzügyőrök éjszaka csaptak le a csempészekre, akik éppen 17 ezer doboz adózatlan cigit szállítottak. A szállítás módja azonban még a sokat látott pénzügyi nyomozókat is meglepte: a bűnözők egy Lada Niva típusú személygépkocsit málháztak fel a cigarettával, az autó tetején és oldalán is lógott a gondosan összecsomagolt csempészáru.
A házkutatáson a további nagy mennyiségű adózatlan cigaretta mellett egy professzionális hőkamera, valamint kézi adó-vevő készülék is előkerült – ez arra utal, hogy „munka közben” a banda is figyelte a fináncok mozgását.
A nyomozók a 25 millió forint értékű cigarettát, a szállításhoz használt járművet és eszközöket is lefoglalták. A várható jövedéki bírság meghaladja a 40 millió forintot. Az ügyben három férfit hallgattak ki gyanúsítottként, ha bebizonyosodik bűnösségük, akár 5 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak. A NAV jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz 

Lángoló autóban halt meg egy ember Újpesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.08. 07:25

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A kocsi hajnali órákban ütközött villanyoszlopnak, órákra lezárták a Külső Szilágyi utat.
Halálos baleset történt péntekre virradó hajnalban Újpesten: egy személyautó fél négy után, eddig tisztázatlan körülmények között villanyoszlopnak csapódott és kigyulladt a Külső Szilágyi úton. A balesetben egy férfi meghalt – írja a police.hu, bár azt nem tisztázzák, hogy az autó sofőrjéről, esetleg egyik utasáról van szó, és hogy halálát a tűz vagy maga az ütközés okozta.
A rendőrök a helyszínelés és az oltás idejére három órára lezárták a Külső Szilágyi út balesettel érintett szakaszát, a korlátozást azonban hét előtt feloldották. A BRFK vizsgálja a baleset körülményeit.

Gyilkosság Szalonnán: jól ismerhette támadóit az idős asszony

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.07. 13:35

Fotó: police.hu
A Blikk szerint hárman ugyanabban az utcában éltek, mint az áldozatuk, és segítettek a nőnek a nehezebb ház körüli munkákban.
Jól ismerte gyilkosait az a 85 éves idős asszony, akit szalonnai otthonában holtan talált hétfőn reggel a gondozója – írja a Blikk. A rendőrség négy embert fogott el a gyilkossággal kapcsolatban. A lap szerint közülük hárman ugyanabban az utcában éltek, mint az áldozatuk. Negyedik társuk pár utcával arrébb nőtt fel, egy ideje azonban Budapesten dolgozott, ott is fogták el. „A négy közül három nagyon jól ismerte Irénkét, ők segítettek neki a nehezebb ház körüli munkákban. Soha nem volt hálátlan, busásan megfizette a fáradozásaikat. Valószínűleg az ilyen alkalmakkor figyelték ki, hol tartotta a pénzét, de amilyen naiv volt, lehet, hogy ő maga árulta el nekik, hogy hol tartja a vagyonkáját. A férfiak közül ketten rokonok, de igazából nem a családi kötelék, hanem az alkohol szeretete tartotta össze őket. Irénke mondta is nekik mindig, hogy ne igyanak, mert akkor teljesen másképpen viselkednek, mint józanul. Az ital miatt egyikük annyira elszegényedett, hogy egy hordóban lakott” – mondta a lapnak egy utcabeli férfi. A Blikk információja szerint az idős asszony halálát a fejére mért ütések okozták. Nem kizárt, hogy az elkövetők valamilyen eszközt is használtak. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 27 éves, a 18 éves, az 53 éves és a 43 éves szalonnai férfiakkal szemben. A hatóság az őrizetbe vett gyanúsítottakkal szemben előterjesztést tett letartóztatásuk ügyészi indítványozására.