Tarlós István;tanácsadó;főpolgármester;miniszterelnöki megbízott;

2019-11-11 10:30:10

Tarlós: „Nekem mindig is többet jelentett a hatalom, mint a pénz”

A volt főpolgármesternek szoknia kell, hogy nincs óriási infrastruktúra alatta, és karmesteri pálca a kezében, de azért megkönnyebbülést is érez.

Többet alszik, és felszabadultabbnak is érzi magát Tarlós István, mióta nem tölti be a főpolgármesteri tisztséget, de ugyanakkor még nem teljesen szokott hozzá új élethelyzetéhez, még mindig zenekarvezetőnek érzi magát – ám már zenekar nélkül, mondta az Indexnek adott interjúban. Tarlós arról is beszélt, hogy neki „mindig is többet jelentett a hatalom, mint a pénz” – ezt a hatalmat hosszú ideig meg is élte, most azonban vissza kell térjen régi önmagához, vannak restanciái családjával szemben is.

Voltak kommunikációs hibák

Tarlós kérdésre válaszolva elismerte, ő is követett el a hibákat a kampányban, „Elsősorban talán a kommunikáció tekintetében”, de nem bánja, hogy ilyen összetételű közgyűlés mellett, kormányzati ellenszélben nem kell újabb öt évig főpolgármester legyen.

A leköszönő városvezető nem maradt munka nélkül – Orbán Viktor országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottnak nevezte ki, ami Tarlós elmondása szerint tanácsadói feladatokkal és államtitkári fizetéssel jár. Orbán új tanácsadójaként még nem szembesült konkrét feladatokkal – ha találkozik a miniszterelnökként, ezt is tisztázzák – budapesti projektekkel viszont nem foglalkozik majd. Mint elmondta, nem bánja, hogy ismét dolgoznia kell, hiszen 

Külön megköszönte a végkielégítést a szocialistáknak

A volt polgármester elismerésnek tekinti, hogy az ellenzéki túlsúlyú fővárosi közgyűlés nagy többséggel emelt végkielégítést szavazott meg neki. „Talán nem volt teljesen alaptalan” - mondta a díjazásról Tarlós, aki visszatekintve is jónak tartja a mérleget: „Azt nem gondolnám, hogy szégyenkeznünk kellene. A város stabilan működött alattunk, hitelünk csak fejlesztési van, az is sokkal kevesebb, mint amennyit mi örököltünk, és az ráadásul részben működési volt. 170 projektet valósítottunk meg, a Városházán nem volt korrupciós botrány, és a nemzetközi elismerések is hitelesítenek minket.”

Tarlós István megköszönte a döntést a szocialistáknak, hiszen velük sosem tartozott egy táborba, de ők ismerik az ellenzékiek közül a legrégebben.