Mintegy 300 kilogramm kokaint foglaltak le Rotterdam kikötőjében

Publikálás dátuma
2019.11.11. 14:48
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Ez tulajdonképpen semmiség egy ide 3 tonnás szállítmányhoz képest.
 A rendőrség névtelen bejelentés nyomán ütött rajta a helyszínen, Rotterdam kikötőjében, ahol egy autóban elrejtve találták meg a kábítószert - írja az MTI. A szállítmány Brazíliából érkezett a jelek szerint. Három fiatal férfit vettek őrizetbe az akció során. Idén rekordmennyiségű, mintegy 23 tonna kokaint foglaltak le Rotterdamban, amelynek becsült piaci értéke megközelíti az 1,2 milliárd eurót. Egy fogás alkalmával a rendőrök csaknem 3 tonna kokainra bukkantak még augusztusban. A De Telegraaf című holland lap szerint a november és a december egyaránt kimagaslóan forgalmas időszaknak számít, azonban egyes illetékesek attól tartanak, hogy az Egyesült Királyság tervezett európai uniós kiválása miatti nehézségekre tekintettel felvett új vámosok még nincsenek megfelelően felkészítve a drogcsempészet elleni műveletekre.
Szerző
Témák
kokain Rotterdam

Megvert és kirabolt egy idős férfit két nő Erzsébetvárosban

Publikálás dátuma
2019.11.11. 12:59
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A támadók végül az áldozat mobiljával elmenekültek a helyszínről.
A police.hu oldalon azt írják: péntek este érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy a VII. kerületi Péterfy Sándor utca egyik lakásában két nő megvert egy idős férfit. A nyomozók számára hamar világossá vált, hogy nem egy alkalmi rablással állnak szemben. Az idős sértett elmondta nekik, hogy két hónappal korábban a Keleti pályaudvar környékén szólította meg őt két nő, akikkel beszélgetni kezdett és meghívta őket a lakására. Kávéval, itallal kínálta őket, beszélgettek és ezután vendégei távoztak. Nem hallott felőlük egészen november 6-ig, amikor ismét megjelentek a lakásánál és – arra hivatkozva, hogy megbeszélték a találkozót – bekéredzkedtek hozzá. Mivel furcsának találta a viselkedésüket, elküldte őket, de a telefonszámát megadta nekik. Két nappal később ismeretlen számról hívták. Alkalmi ismerőseinek idősebb tagja kereste és meggyőzte őt, hogy este meglátogatja és 18 óra körül meg is érkezett hozzá. Beszélgetni, inni kezdtek, de ezután a barátságos hangnem hirtelen megváltozott.
A nő beengedte a lakásba társát, majd kutatni kezdtek a férfi holmijai között és a pénzét követelték. A két nő többször megütötte, majd el is lökte a 83 éves férfit, aki beütötte a fejét.

A támadók végül az idős ember mobiltelefonjával elmenekültek a helyszínről. A nyomozóknak néhány óra alatt sikerült azonosítani a rablás elkövetésével gyanúsítható 37 éves R. Magdolnát és a 19 éves szintén budapesti B. Rékát, akiket a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai egy X. kerületi lakásban fogtak el. A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki őket és – őrizetbe vételük mellett – előterjesztést tesznek letartóztatásukra.
Szerző

Ügyészség: feketén bontott zsírt az újpesti kuruzsló

Publikálás dátuma
2019.11.11. 12:10

Fotó: police.hu
Az engedély és orvosi végzettség nélkül dolgozó asszony külsőleg használható szérumokat fecskendezett be ügyfeleinek, másfél évig vágta át a fogyni vágó nőket.
Kuruzslás vétsége miatt emeltek vádat egy 40 éves nő és 45 éves élettársa ellen, akik 2015 és 2017 júniusa között engedély nélküli zsírbontó kezeléseket tartott Újpesten. V. Katalin az ügyészségi közlemény szerint sem orvosi végzettséggel, sem engedélyekkel nem rendelkezett, ám ez nem akadályozta meg abban, hogy 16 nőn hajtson végre zsírbontó kezelést. Amikor elfogták, a rendőrök közel 200 szérumos üvegcsét és 1000 tűt találtak nála – az asszony olyan kozmetikai anyagokat fecskendezett be ügyfeleinek, amit használati utasítás szerint csak külsőleg lehetett volna alkalmazni.
A feketén működő szolgáltatás mondhatni professzionális körülmények között zajlott: sértetteket a vádlott ügyintézőként dolgozó élettársa fogadta, aki felvette az adatokat, tájékoztatást adott a kezelésről – a szalont a neten is hirdették, és kedvezményes kuponokkal is lehetett fizetni. A sértettek – az alkalmak számától is függően – 10.000 – 70.000 forint összeget fizettek a beavatkozásokért. A páros ellen a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség emelt vádat a kerületi bíróságokon: a testületek bűnösnek mondták ki a nőt és bűnsegédként dolgozó élettársát, és a nőt 525 ezer, a  férfit  240 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség mindkét vádlott terhére, súlyosabb pénzbüntetés kiszabása, a védelem felmentés érdekében fellebbezett.
Szerző