Előfizetés

Tujával álcázta százmillióit a dílerkedéssel gyanúsított biatorbágyi férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.16. 09:43

Fotó: police.hu
A kutya túrta fel a kertet- mondta a rendőröknek K. Zsolt, akik nem nagyon hittek neki.
Tuják alatt talált mintegy 187 millió forintot a Nemzeti Nyomozó Iroda vagyonvisszaszerzési csapata. A részleg egy 48 éves , kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított biatorbágyi férfinél járt, aki bűnügyi felügyelet alatt élt lakásában. A nyomozók november 11-én házkutatást tartottak a gyanúsított otthonában, hogy a begyűjtsék tőle drogkereskedelemből származó vagyont. A mindenre kiterjedő kutatás során a rendőrök lefoglaltak egy nagy értékű személyautót, valamint egy motorkerékpárt. A nyomozók az ingatlanhoz tartozó kertet is alaposan átvizsgálták. Eközben a kutatásban résztvevő bűnügyi technikus a kerti bokrok tövében korábbi talajmozgatás nyomaira bukkant, amelyet a férfi elmondása szerint kutyája ásott fel. Több ilyen – kutya által felásott – részt is megvizsgáltak a rendőrök, de mindegyik üresnek bizonyult. A bűnügyi technikus ugyanakkor a garázs mellett, a kerítés tövénél lerakott mulcsot is gyanúsnak találta. A felső réteg eltávolítása után, a tuják tövében, a földben elásva, több lefóliázott csomagban összesen 70 millió forintot és 354.605 eurót találtak és foglaltak le a rendőrök  - írja a police.hu.

Megfulladt a sárvári gyógyfürdőben egy hároméves kislány

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.15. 18:37

Fotó: Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő / Facebook
A kislány a 120 cm-es vízben 3 percig volt a víz alatt.
Vízbe fulladt egy hároméves kislány Sárváron, a 24.hu olvasói információkra alapozva azt írta, a helyi gyógyfürdőben történt a tragédia. A lap megkereste a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot az ügyben, azt a választ kapták, hogy folyamatban lévő eljárásról van szó, bővebb információt nem áll módjukban adni. A gyógyfürdő azonban sajtóközleményben reagált a történtekre. Mint írták,
"2019. november 10. napján, vasárnap délelőtt sajnálatos baleset történt a Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő hullámmedencéjében. Egy hároméves kislány a 120 cm-es vízben kb. 3 percig volt a víz alatt, amikor a medenceőr felfedezte. Sajnos az azonnali orvosi segítség ellenére másnap a kórházban életét vesztette."

A fürdőtársaság által elrendelt belső vizsgálat szerint a hatályos jogi előírásoknak megfelelő létszámú és képzettségű személyzet szakszerű és gyors feladatellátása ellenére következett be a baleset. Üzemeltetési szabálytalanságot a belső vizsgálat nem állapított meg. "A hatósági vizsgálat folyamatban van, a felelősség megállapítása az ő feladatuk" - tették hozzá.

Kétmillió forintot talált egy tatabányai nő, elvitte a rendőrségre

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.15. 14:26

Fotó: police.hu
A pénzzel teli boríték egy komáromi pénzintézet közelében került elő.
A police.hu oldalon azt írják: egy 57 éves férfi csütörtök délelőtt egy komáromi pénzintézetből vett fel pénzt az édesanyjával. Három borítékban, egyenlő arányba elosztva tartotta a hatmillió forintot egy irattartóban, amit gépkocsival hozott Tatabányára. Miután kiszállt a járműből, gyalog ment egy pénzintézet bejáratához. Itt vette észre, hogy az egyik boríték – benne kétmillió forinttal – nyomtalanul eltűnt. Azonnal feljelentést tett a Tatabányai Rendőrkapitányságon. A borítékot a pénzintézet közelében megtalálta egy 52 éves tatabányai nő, aki a benne lévő kétmillió forinttal együtt azt bevitte a Tatabányai Rendőrkapitányságra. A nyomozók a pénzt lefoglalták, és értesítették a tulajdonost a szerencsés megtalálásról.