Kiderült: jövő év elején dönt az Európai Néppárt a Fidesz tagságáról

Publikálás dátuma
2019.11.20. 15:23

Fotó: Flickr/EPP
Jövő év elején dönt az Európai Néppárt a Fidesz tagságáról — tudta meg a Népszava az EPP zágrábi kongresszusán.
- A “bölcsek” dolgoznak a jelentésen, és hamarosan készen lesznek vele. Ekkor fogjuk eldönteni, hogy a Fidesz helye az Európai Néppártban van-e - mondta Andrej Plenkovic horvát kormányfő a kereszténydemokrata pártcsalád szerdán megnyílt zágrábi kongresszusán tartott sajtóértekezletén. Egy szakértő, aki jól ismeri a néppárt döntéshozatalt, elárulta a Népszavának, hogy mit jelent a “hamarosan”. Az EPP háromtagú értékelő bizottsága előreláthatólag a jövő év elején, leghamarabb január, legkésőbb február első napjaiban teszi közzé ajánlásait arról, hogy a Fidesz maradhat-e a pártcsaládban, vagy ajtót mutatnak neki. A néppárt politikai gyűlése (választmánya) január 15-én tart ülést, és ha addigra kész a “bölcsek" beszámolója, akkor már ezen dönthetnek a magyar párt sorsáról. Ha nem, akkor a februári tanácskozásra marad a verdikt kimondása. Zágrábi beszélgetőpartnereink nem tudták vagy akarták megjósolni, hogy a grémium mit fog ajánlani a pártcsalád döntéshozóinak. Mint ismeretes, az Európai Néppárt márciusban függesztette a Fidesz tagságát. Ekkor döntött egy háromtagú értékelő bizottság létrehozásáról is, amelyet azzal bízott meg, hogy egy jelentésben állapítsa meg: összhangban van-e a magyar párt tevékenysége az európai kereszténydemokraták értékeivel. Egy sor feltételt is megfogalmaztak Orbán Viktor címére. Az ajánlásokat eredetileg a zágrábi kongresszus elé időzítették volna, hónapokkal ezelőtt Joseph Daul EPP-elnök is ebben a szellemben nyilatkozott. De a “bölcsek” nem tartották magukat a nem hivatalos határidőhöz. Megkérdeztük Siegfried Muresan román EP-képviselőt, az EPP európai parlamenti frakciójának egyik alelnökét, hogy mi az oka a halasztásnak. Muresan szerint először az európai választási kampány, ezután az uniós intézmények felállása kérleltette az értékelést. “Az Európai Bizottság is egy hónappal később léphet hivatalba. Láttuk, hogy az elmúlt hónapokban micsoda hatalmi harc folyt a kereszténydemokraták, a szocialisták és az Újítsuk meg Európát (liberális) frakciók között az EP-ben. A megfontolt döntéshez nyugalmasabb idők kellenek. Ha megkezdi munkáját a Von der Leyen Bizottság, akkor végre a Fidesz tagságával is foglalkozhatunk. El fogjuk végezni a házi feladatot” — mondta Siegfried Muresan. A lapunknak nyilatkozó, néppárthoz közelálló szakértő szerint további okai is lehetnek a késlekedésnek. Egyrészt a Fidesz felfüggesztése “olyan, mint az ópium”, nehezen lehet tőle szabadulni. Másrészt az EPP elnökváltás előtt áll, és senki nem akarta az új vezetőt kész helyzet elé állítani. A pártcsalád várhatóan ma délután emeli az elnöki székbe a Donald Tuskot. Forrásunk megerősítette, hogy a lengyel politikusnak “nagyon fontos szerepe lesz a Fidesz tagságáról szóló döntésben”.
Frissítve: 2019.11.20. 15:43

Ne jógázz, mert jönnek a démonok - üzeni A Hit Gyülekezetének vezére

Publikálás dátuma
2019.11.20. 14:43

Fotó: Shutterstock
A jógával okkult erőket mozgatunk, és gonosz szellemeket csalogatunk elő – vélte Németh Sándor. A boksszal és a birkózással azért nincs gond.
Valószínűleg sokan űzik, de legalábbis próbálták már a jógát. A keleti vallásfilozófia egyik módszere testi-lelki harmóniánkért felel, van, akinek segít és van, akinek más stresszlevezetési technika jön be inkább. Arra viszont kevés az esély, hogy veszélyes, démonokat előcsalogató hatása lenne. Németh Sándor, A Hit Gyülekezete vezetője szerint pedig így van és ezért nagyon egészségtelen dolog jógázni - írja a 24.hu. A hírportál csatolta Németh Youtube-csatornájának egyik videóját is, melyen a lelkész elmondja:
a jóga a keleti okkult világnézet része, mely a démonok tiszteletére van szánva, ezért, ha nem is akarjuk tudomásul venni annak természetfeletti tartalmát, az akkor is úgy van és démonokat hívunk elő jóga mozgásformáival.

„Világosan lehet látni, hogy ezekbe a jógaszalonokba járó hölgyek, kisasszonyok, akik nagyon szépek akarnak lenni és nagyon figyelnek a külsejükre, látni, hogy hatalmas pénzeket költenek el, mert nem véletlen, hogy Budapest legdrágább negyedeiben legnépszerűbb a jógázás. De a jógázás az démontiszteletre rendelt mozgási kultúra […] Csak tessék megnézni, a legprimitívebb barbár törzseken, hogy a démonok legősibb megidézése mozgás által történt”- mondta a gyülekezeti vezető.   Németh hozzátette, hogy az európai mozgáskultúra évezredeken keresztül tisztult, és a görögök ebben is az élen jártak, nézzük csak meg a bokszot, a birkózást vagy a futást, mert ezek mind a természetes erőhöz vannak kapcsolva és nincs démonikus forrása.
A démontisztelettől elvileg mentes bokszba ugyanakkor évente átlagosan 13 ember hal bele egy, az Index által idézett felmérés szerint. Kérdés azis, hogy természetes vagy alvilági erők működtek közre, amikor Mike Tyson leharapta ellenfele, Evander Holyfield fülét, Edwin Valero  profi világbajnok bokszoló pedig megölte feleségét, aztán a börtönben magával is végzett. A jóga több mint négyezer éves története során ugyanakkor nem sok jógimester elkövetőről lehetett hallani – jógához kötődő bűnügyet csak egyet találtunk a neten, amikor egy floridai férfi két nőt megölt egy bikram jógastúdióban.
Németh Sándor szerint „nagyon sok ember bemegy ezekbe a jógaszalonokba, nem tud hinni. Mert a démonoknak az az egyik legfontosabb feladatuk, hogy az embernek a szívét rombolják le […]”
„Nem helyes, ha azt gondolod, a jógázás tégedet egészségessé tesz. Gonosz szellemekkel kerülsz kapcsolatba, a testedet gonosz szellemeknek áldozod, ha jógázol.”

Szerző

Idén is lehet élelmiszerrel segíteni

Publikálás dátuma
2019.11.20. 14:29
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Péntektől vasárnapig 120 településen, több mint 200 áruházban várja a főleg tartós fogyasztási cikkeket a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Az adományokat még karácsony előtt eljuttatják a közelben élő rászoruló családoknak.
Három napon keresztül, péntektől vasárnapig várja a lakosság élelmiszeradományait országszerte mintegy 120 településen, több mint 200 áruházban a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A szervezet közleménye szerint az 5000 önkéntes részvételével megrendezett hagyományos karácsonyi adománygyűjtő akcióban péntek délutántól vasárnap 18 óráig várják elsősorban a tartós élelmiszeradományokat országszerte az ALDI, az Auchan, a METRO és a Tesco üzletláncok kijelölt üzleteiben.
A Tesco a vásárlók által az akció során adományozott termékek értékének 20 százalékával megegyező pénzbeli adományt is nyújt az Élelmiszerbanknak, az ALDI pedig fix összegű támogatással járul hozzá a szervezet élelmiszermentési tevékenységéhez.
Az akciókban összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt. Az Élelmiszerbank több mint 14 éve gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált élelmiszereket, amelyek között vannak közeli lejáratú vagy csomagoláshibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. A szervezet 2018-ban 11 ezer tonna mentett élelmiszerrel több mint 300 ezer nélkülözőt segített.
Szerző