Előfizetés

Egy 46 éves nőt gyanúsítanak a bőcsi cserbenhagyásos, halálos gázolással

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.21. 11:31

Az áldozat szintén nő volt, 63 évet élt.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett, továbbá halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 46 éves bőcsi nővel szemben - írja a police.hu. A gyanúsított 2019. november 20-án 6 óra 30 perc körül Bőcsön, a Rákóczi utcán gépjárművével elütött egy kerékpárral közlekedő 63 éves helyi asszonyt. A kerékpáros hölgy a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt, míg a sofőr megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A bevezetett intézkedések eredményeként a rendőrök azonosították és 2019. november 20-án a késő esti órákban gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható sofőrt. Gyanúsítotti kihallgatása során a nő nem tett vallomást. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja a halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset körülményeit.

Leütött egy járdán vizelő idős férfit, akár nyolc évet is kaphat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.21. 11:29
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 75 éves férfi életveszélyes koponyatörést és agyzúzódást szenvedett. A kórházban a fejsérülésétől függetlenül, korábban kialakult szívproblémái miatt elhunyt.
Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy 35 éves férfi ellen, aki úgy megütött egy, a járdán vizelő ittas férfit, hogy az koponyatörést szenvedett – közölte az ügyészség. A vádirat szerint a férfi még 2018. szeptember 17-én, a délutáni órákban, a XXI. kerületben a gyermekével közlekedett, amikor felfigyelt a 75 éves, ittas férfira, aki a járdán vizelt. Ezt szóvá tette a sértettnek, majd szóváltásba keveredtek egymással. A fiatalabb férfi egy alkalommal, közepes erővel, arcon ütötte az ittas sértettet. Az ütés következtében a sértett hanyatt esett és feje a földhöz csapódott, amelytől életveszélyes koponyatörést és agyzúzódást szenvedett. A vádlott mentőt hívott a 75 éves férfihoz. A sértettet kórházba szállították, ahol szakszerű ellátást kapott, azonban a fejsérülésétől függetlenül, korábban kialakult szívproblémái miatt elhunyt. A Fővárosi Főügyészség a terhelt ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A Fővárosi Főügyészség többszöri alkalommal hívja fel a figyelmet arra, hogy a tipikus és sokak által egyszerű indulati cselekménynek tartott egyszeri ütés is könnyen végződhet tragédiával, különösen, ha a sértett idős vagy ittas személy. 

Droglabort számoltak fel Szatymazon (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.21. 10:01

Fotó: police.hu
A rendőrök három nőt és egy férfit állítottak elő az ügyben.
Több helyszínen tartottak kutatást a Csongrád megyei nyomozók, melynek során nagyobb mennyiségű amfetamint és új pszichoaktív anyagot foglaltak le – írja a police.hu. A megalapozott gyanú szerint K. Éva és K. Lászlóné 2019. márciusától napi rendszerességgel, szervezetten értékesítettek dizájner drogokat szegedi fogyasztók részére. Az új pszichoaktív anyagot V. Éva és J. Zoltán egy szatymazi hétvégi házban dolgozta fel, majd azt V. Éva juttatta el a kereskedelmet bonyolító társainak és más fogyasztóknak. A nyomozók a szatymazi ingatlanban kedden kutatást tartottak, melynek során egy kábítószer készítésére alkalmas labort találtak, amely amfetamin előállítására, valamint új pszichoaktív anyag feldolgozására szolgált. Itt 89 gramm amfetamint, kábítószer gyártásához szükséges vegyszereket, valamint készpénzt, míg két szegedi ingatlanban összesen 44 kábító hatású anyaggal átitatott papírlapot foglaltak le. A három nőt és férfi társukat előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás. V. Évának és J. Zoltánnak bűnszövetségben elkövetett kábítószer birtoklása bűntett miatt is felelnie kell. A rendőrök a gyanúsítottakat kihallgatásukat követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.