Cserbenhagyta áldozatát a sofőr, a 63 éves biciklis nő belehalt sérüléseibe

Publikálás dátuma
2019.11.20. 11:24
Shutterstock illusztráció
A rendőrség a lakosság segítségét kéri az elkövető felkutatásához.
Szerdán reggel, 6 óra 30 perc körül, Bőcsön, a Rákóczi Ferenc utca 85. szám előtt egy eddig ismeretlen személy, ismeretlen gépjárművével Hernádnémeti felé haladva elütött az úttesten egy kerékpárral közlekedő 63 éves helyi asszonyt - írja a Police.hu. A kerékpáros a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, a sofőr azonban megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A balesetet okozó gépjármű egyterű autó volt, és piros utánfutón fahulladékot szállított. A baleset során az autó és az utánfutó is megsérült. A rendőrség kéri a lakosságot, hogy aki látta a balesetet, vagy a sofőrről, illetve a gépjárműről információval rendelkezik, jelentkezzen! Bejelentés tehető az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöldszámán, továbbá a 107 és a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. Az eljárás hivatkozási száma: 05010/54139/2019. id.   
Szerző

Borkai-ügy: két prostituáltat is előállított a rendőrség

Publikálás dátuma
2019.11.20. 10:51

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
A Magyar Nemzet szerint ők is zsarolhattak, indítványozzák letartóztatásukat.
A kormánylap szerint hétfőn zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt több személyt is előállítottak Borkai-ügyben. P. József egykori válogatott labdarúgóról tegnap már a Népszava is beszámolt. A Magyar Nemzet azt írja ma, hogy az előállítottak között van két, prostituáltként dolgozó nő is. Úgy tudják, a budapesti Marina Part Lakóparkból elvitt örömlányokat őrizetbe vették, és a hatóságok indítványozzák kényszerintézkedés (letartóztatás) elrendelését velük szemben. Az ORFK kommunikációs szolgálata szűkszavúan reagált a lap kérdéseire. Eszerint az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) zsarolás és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Az eljárásban több gyanúsított van. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség nem ad bővebb tájékoztatást – tették hozzá a szabványszöveget. A rendőrség így hivatalosan nem kommentálta azt a Magyar Nemzet-értesülést sem, hogy a két lány azonos-e azzal a két huszonéves magyar nővel, akik a Borkai Zsolt győri polgármester horvátországi hajóutazásán szexuális szolgáltatásokat nyújtottak a volt politikusnak és a hozzá közel állónak tartott neves győri ügyvédnek. A hatályos törvények értelmében a hivatali visszaélésre vonatkozó vádakat a győri központi főügyészség vizsgálja, míg más hatóságok vizsgálják a kábítószerrel való visszaélést. A két őrizetbe vett prostituált azonban – hasonlóan az ugyancsak előállított focistához – zsarolással is megpróbálkozott a lap szerint, ám a nyomozás érdekei miatt egyelőre nem tudható, hogy kit zsarolhattak meg. A hajón szolgáltatást nyújtó két magyar és még további három horvát nő, valamint a horvát luxushajó üzemeltetőjének a szerepét a horvát hatóságok is vizsgálják, mivel ott teljes egészében büntetendő a prostitúció.  
Szerző

Borzalmas halál: kutyák marcangoltak halálra egy várandós nőt

Publikálás dátuma
2019.11.20. 08:42
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy francia erdőben sétáltatta saját állatait, a környéken pedig ebekkel vadásztak. 93 kutyát vizsgálnak a hatóságok.
Kutyaharapásokba halt bele egy 29 éves nő a franciaországi Villers-Cotterets közelében - írja az MTI. "Halálát a végtagjait, a törzsét és a fejét ért kutyaharapások okozták" - idézte a BBC szerdán Frédéric Trinh francia ügyészt. A baleset szombat délután történt, a területen állítólag kutyákkal vadásztak. Jelenleg 93 kutyán végeznek teszteket, hogy megállapítsák, melyek vettek részt a támadásban. A vizsgált állatok között szerepel az áldozat öt kutyája is. A rendőrség emberölés miatt indított nyomozást. A helyi ügyészség szerint az áldozat telefonon hívta a férjét, akinek elmondta, hogy egy kutyafalka készül rátámadni. A férj később a kutyaugatást követve talált rá a holttestre. A Le Courrier Picard helyi lap szerint a környéken kutyafalkával szarvasra vadásztak. A L'express.fr úgy tudja, a nő a közeli Saint-Pierre-Aigle-ben lakott, és a kutyáit sétáltatta szombat délután az erdőben. A francia vadászszövetség közleményében azt írta, semmi sem bizonyítja, hogy "vadászkutyák okozták a nő halálát".
Szerző
Frissítve: 2019.11.20. 08:49