Vuk;Színes Város Csoport;tűzfalfestmény;

2019-11-28 10:03:20

Újabb Vuk-részletet festettek falra

A Szaffi, a Vuk és a Vízipók-csodapók karakterei után megint Dargay Attila rajzfilmsorozatának szereplőit festette fel egy józsefvárosi tűzfalra a Színes Város Csoport.

Újabb tűzfal készült el a Józsefvárosi Önkormányzat és a Színes Város Csoport együttműködése nyomán: a Szigony utca 8. számú épület Losonci tér felé eső oldalán, 600 négyzetméter nagyságú falfelületen a Vuk karakterei elevenednek meg. Az épületet először hőszigetelték, majd utána kerültek fel Dargay Attila népszerű rajzfilmsorozatának karakterei a tűzfalra.

 Három évvel ezelőtt indult útjára az a kezdeményezés, hogy a Színes Város Csoport művészei Józsefváros Önkormányzata támogatásával ismert magyar meséket festenek fel a VIII. kerületben. Először a Szaffi valósult meg a Szigony utca 10. szám alatt 600 négyzetméter nagyságban, majd a Vuk karakterei kerültek fel egy 800 négyzetméter nagyságú felületre, aztán a Vízipók-csodapók szereplőit festették meg, most pedig elkészült a Vuk folytatása.

Terveik között szerepel még a Macskafogó, valamint Somogyi János festőművész 1965-ben készült, Nők galambokkal című sgraffitója újragondolt változatának az elkészítése.