Elő a szelvényt! Mutatjuk az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2019.11.30. 20:04
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 48. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 9 (kilenc) 15 (tizenöt) 29 (huszonkilenc) 49 (negyvenkilenc) 83 (nyolcvanhárom) Joker: 222971 Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvényekre egyenként 1 143 120; 3 találatos szelvényekre egyenként 16 625; 2 találatos szelvényekre egyenként 1415 forintot fizetnek.
Szerző

Megduplázná a KDNP a Kúria elnökének fizetését

Publikálás dátuma
2019.11.30. 18:24
Darák Péter, a Kúria elnöke
Fotó: Népszava
A törvénycsomaghoz hozzácsapott javaslat szerint eztán havi 1,5 helyett 3,2 millió forint járna a pozíciót 2012 óta betöltő Darák Péternek.
Duplájára emelné a Kúria elnökének fizetését a KDNP, számol be az igazságügyi törvénycsomaghoz az utolsó pillanatban benyújtott módosító javaslatról az RTL Híradó. A legfőbb bírói testület vezetője az eddigi havi másfél millió helyett több mint három millió forintot keresne.
A Kúria-elnök fizetését eddig a köztisztviselői bérekhez kötötték, ám nem ezek emelésével érné el a javaslat a változást. Helyette a fizetés eztán a bírói alapbér hétszeresét vihetné haza az elnöki pozíciót 2012 óta betöltő Darák Péter.
A kisebbik kormánypárt szerint egyszerű bérrendezés zajlik, ahogy korábban a köztársasági elnök fizetését is emelték, úgy most az igazságügyi vezetők bérét is növelik. A Fidesz tömören annyit nyilatkozott, támogatják ezt.
A DK szerint a vezetők aránytalan béremelésével valójában a függetlenségüket vásárolják meg a kormánypártok: a javaslat ugyanis egy a bíróságok függetlenséget és önállóságát jelentősen korlátozó törvénycsomagban kapott helyet.
Arról, hogy az állami hivatalok vezetőinek juttatásait hasonló mértékben emeli a Fidesz, nemrég a Népszava is beszámolt. A november közepén nyilvánosságot kapó törvényjavaslat a köztársasági elnök fizetését például 1,5 millió forintról csaknem 3 millióra emelné, a Versenyhivatal elnöke 1,7 millió helyett 4 milliót vihet haza, és mások mellett a Nemzeti Választási Iroda elnökének is jutott egy 1 millió forintos emelés.
Szerző

Navracsics kormánybiztos lett

Publikálás dátuma
2019.11.30. 17:36
Navracsics Tibor
Fotó: Népszava
Az Európa Kulturális Fővárosa programért felel 2021. november 30-ig.
Navracsics Tibort nevezték ki az Európa Kulturális Fővárosáért felelős kormánybiztosnak, írja a vehir.hu. A korábbi uniós biztos 2021. november 30-ig felel a program koordinálásáért.
A Magyar Közlönyben pénteken megjelent kormányhatározat szerint Navracsics feladata az infrastrukturális feltételek megteremtésének, a kormányzati források felhasználásának koordinálása, és kapcsolattartás a város, a kormány és az Európai Bizottság között.
Szerző