28 millió forintnyi amfetaminnal kapcsoltak le a rendőrök egy autót - hat dílert is elfogtak (videón a rajtaütés)

Publikálás dátuma
2019.12.01. 11:00

Fotó: police.hu
A hetedik dílert még keresik.
A rendőrség információt szerzett arról, hogy egy több főből álló társaság kábítószert árul Budapesten - írja a police.hu. Ezzel összefüggésben ellenőrizték Budapest XIV. kerületében egy autó vezetőjét a BRFK Felderítő Főosztály munkatársai 2019. november 27-én. A kocsi átvizsgálásakor a rendőrök egy táskában több mint 11 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak, ezért elfogták és előállították az autó sofőrjét, a 49 éves gödi K. Oszkárt. A férfit kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként több helyen, Budapesten és Pest megyében is kutatást tartottak.
A rendőrök a kutatások során elfogtak, előállítottak és kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki három budapesti férfit; a 26 éves M. Józsefet, a 25 éves D. Zsoltot és a 32 éves K. Norbertet, valamint a 34 éves érdi Cs. Zoltánt és a 36 éves gödi P. Pétert. Az öt terjesztő lakásán és autójában összesen több mint 21 kilogramm kábítószergyanús anyagot, ötmillió forintot, valamint a kábítószer porciózásához szükséges eszközöket találtak és foglaltak le. A lefoglalt kábítószer piaci értéke közel 28 millió forint. A nyomozók 12 autót, egy teherautót, egy motorkerékpárt, egy motorcsónakot és három kerékpárt is lefoglaltak. A hat terjesztőt a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az illetékes bíróság K. Oszkár és Cs. Zoltán letartóztatását elrendelte. A társaság hetedik tagja, a 28 éves budapesti Sallai Dániel György ellen elfogatóparancsot adtak ki, őt a nyomozók jelenleg is keresik.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya kéri, hogy aki a képen látható Sallai Dániel György tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.
Szerző
Frissítve: 2019.12.01. 14:28

Ittasan karambolozott egy 15 éves fiú Zalában

Publikálás dátuma
2019.12.01. 10:21

Fotó: Shutterstock
A balesetben ő és utasa megsérült.
A fiú, aki Pókaszepetk irányából Gyűrűs felé vezetett egy személygépkocsit, a járművel letért az útról, majd egy fának ütközve többször is megpördült, végül az oldalára borulva állt meg - írja az MTI. A balesetben a fiatalkorú sofőr és férfi utasa könnyebben megsérült. Miután felmerült a gyanú, hogy az autót vezető fiú alkoholt fogyasztott, mielőtt a volánhoz ült, a rendőrök előállították további mintavételre.
Szerző

Késelésig fajult a szomszédok közötti vita

Publikálás dátuma
2019.12.01. 08:22
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egyiküket életveszélyes állapotban szállították kórházba.
A rendelkezésre álló adatok szerint 2019. november 29-én, szombaton 15 órakor Pestszentlőrincen az 56 éves V. Attila összeszólalkozott 68 éves szomszédjával; a vita közben egy késsel többször megszúrta a férfit, akit életveszélyes sérülésekkel vittek a mentők kórházba - írja a police.hu. A nyomozás során kiderült, hogy a szomszédok között fél éve romlott meg a kapcsolat, de tettlegesség korábban nem volt közöttük. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a budapesti 56 éves férfit emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.​
Szerző