1,3 kiló kokaint találtak egy csepeli műhelyben (videó)

Publikálás dátuma
2019.12.02. 12:08

Fotó: police.hu
A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke több, mint 26 millió forint.
A budapesti nyomozók egy csepeli műhelyben elfogtak két dílert, akik külföldről szállítottak több, mint egy kiló kokaint Magyarországra. A megbízójukat pedig Erzsébetvárosban fogták el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai – írja a police.hu. A rendőrség tájékoztatása szerint a műhelyben elfogott két férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya. A KR NNI nyomozóinak a rajtaütést megelőzően az a bűnügyi információ jutott tudomására, hogy a 45 éves budapesti F. Zsolt november 27-én Németországból fog gépkocsival kábítószert csempészni Magyarországra. A megbízást a férfinak a 43 éves E. Bernard adta, akinek utasítására, másnap délelőtt F. Zsolt a szállítmányt egy csepeli autószerelő műhelybe vitte. A műhelyben a gépkocsiban kialakított rejtekhelyekről a kábítószert egy szintén budapesti férfi, a 45 éves S. Gábor kezdte el kibontani, amikor a BRFK Felderítő Főosztály és a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói elfogták őket. A KR NNI munkatársai E. Bernardot pedig Budapesten a VII. kerületi Bajza utcában fogták el. A nyomozók az autó átvizsgálásakor több mint 1,3 kilogramm kokaint, valamint a további kutatások során 43 darab kábítószergyanús tablettát és 5 gramm marihuánát találtak. Az eljárás során 18 millió forint értékű valutát és ékszereket is lefoglaltak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályán a három férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit az illetékes bíróság elrendelt. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke több, mint 26 millió forint. 
Szerző

Lezuhant egy mentőhelikopter Marseille közelében, három ember meghalt

Publikálás dátuma
2019.12.02. 10:18

Fotó: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP
A gép a polgári katasztrófavédelmi szolgálat tulajdona, a szervezet dolgozói voltak a fedélzeten.
Lezuhant egy árvízi mentéshez vezényelt helikopter a dél-franciaországi Marseille közelében, három ember meghalt – közölte hétfőn a belügyminisztérium. A tájékoztatás szerint a baleset vasárnap éjszaka történt Var megyében, Rove településnél. A helikopter éppen útban volt, hogy embereket mentsen ki az elöntött területekről. A gép a polgári katasztrófavédelmi szolgálat tulajdona, fedélzetén a szervezet dolgozói voltak. Franciaország földközi-tengeri partvidékén a múlt héten heves esőzés volt, aminek következtében a folyók kiléptek medrükből, az árvíz miatt nagy területen akadozott a közúti és a vasúti közlekedés. Nizza és Toulon között felfüggesztették a vasúti forgalmat a heves viharok miatt. Számos kulturális, és sportrendezvényt elhalasztottak a kíméletlen időjárási viszonyok miatt, amelyek két megyében mintegy 150 települést érintettek.
Szerző

Több mint száz kiló kannabiszt termesztett a kukoricásban apa és fia

Publikálás dátuma
2019.12.02. 10:12

Fotó: ugyeszseg.hu
Fegyházbüntetés kiszabását indítványozza az ügyészség.
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása miatt vádat emelt egy ötvenhét éves kalocsai férfival és huszonkilenc éves fiával szemben. Az ügyészség közleményében az áll: a vád szerint a kertész végzettségű férfi őstermelőként, míg fia kisegítő családtagként kalocsai otthonuk közvetlen közelében kukoricatermesztéssel foglalkoztak. 2018-ban azonban a kukorica közé rejtve kannabiszt termesztettek. Néhány nappal a kannabisz leszüretelése előtt az ültetvényt egyik szomszédjuk – az ügy huszonhat éves vádlottja – felfedezte és saját fogyasztásra a növényi ágvégződésekből mintegy negyven dekagrammot magával vitt. A szomszéd megmutatta a kannabisz ültetvényt az egyik ismerősének is, aki azért, hogy feljelentést tegyen, három növényt tövestől kihúzott és elrejtett a közelben. Az apa és fia a kannabiszt 2018. október 5. és 9. között leszüretelték, azután kalocsai otthonukban szárították. Lakásukon a nyomozók több, mint száz kilogramm nettó tömegű szárításra váró hajtásvéget, valamint a kannabisz termesztéséhez szükséges ventilátort, nagy teljesítményű lámpát, időzítőkapcsolót és százhét különböző méretű önzáró tasakot foglaltak le. A növények kábítószer-hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának több, mint háromszorosa. A szomszédnál tartott házkutatás során előkerült növényi részek hatóanyag-tartalma a csekély mennyiség 4,5-szerese. A jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló, büntetlen előéletű férfit és fiát az ügyészség különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntettével vádolja, amely öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Emiatt velük szemben fegyházbüntetés kiszabását, továbbá a növénycsonkok és a termesztéshez használt eszközök elkobzását indítványozza. A szabadlábon lévő harmadik vádlottnak a kábítószer birtoklás enyhébben minősülő bűntette miatt kell felelnie. Mindhárom vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.
Szerző