Előfizetés

Kettős gyilkosság Kenézlőn: megvan az ítélet

MTI
Publikálás dátuma
2019.12.03. 18:18
A kenézlői kettős gyilkosság gyanúsítottja a Miskolci Járásbíróságon 2018. február 26-án
Fotó: Vajda János / MTI
Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék kedden azt a férfit, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kenézlőn agyonverte élettársát és annak testvérét - közölte a bíróság szóvivője.
Horváth Dóra ismertetése szerint a férfi egy házban lakott élettársával és annak nővérével, a két sértettel. 2018. február 12-én a vádlott és a sértettek között vita alakult ki a férfi féltékenysége miatt, dulakodni kezdtek. A férfi fakaróval ütlegelte a testvérpárt, az ütések főként a fejükön érték az áldozatokat. Súlyos koponyasérüléseikbe a helyszínen belehaltak. A bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte és tíz évre eltiltotta a közügyektől. Az 51 éves férfi legkorábban 35 év után szabadulhat. A törvényszék enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a cselekmény elkövetését részben beismerte. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy büntetett előéletű és a kettős gyilkosságot is egy folyamatban lévő büntetőeljárás alatt, közeli hozzátartozók sérelmére követte el. Az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Beszakadt egy utca az V. kerületben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.03. 15:54

Fotó: Béres Márton / Népszava
Az Október 6. utca Zrínyi utca és Arany János utca közötti szakaszát lezárták.
Beszakadt az V. kerületi Október 6. utca egy része, ezért lezárták a Zrínyi utca és az Arany János utca közötti szakaszát – közölte a Budapesti Közlekedési Központ szerdán a honlapján. A javítási munkálatok végéig a 15-ös és a 115-ös autóbusz, illetve a CITY trolibusz terelve közlekedik, nem érinti a Hercegprímás utca és a Hold utca (Belvárosi piac) megállót.

Jegy helyett kést mutatott az agresszív utas Kőbányán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.03. 13:27
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Talán használta volna is a pengét, de meghunyászkodott, amikor rájött, hogy az egész busz be van kamerázva.
A kőbányai rendőrök percek alatt elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint késsel megfenyegetett egy buszsofőrt – írja police.hu.
Az eset december 1-jén délután, Kőbánya alsó végállomásnál történt: három férfi szállt le a 217-es buszról, majd miután a buszsofőr szóvá tette, hogy jegy nélkül utaztak, egyikük visszalépett a járműre, és kirántott késsel fenyegette meg a fülkéjében ülő buszsofőrt. Az szólt neki, hogy a buszon kamera van, a figyelmeztetés pedig hatott is, a támadó gyorsan eldugta a pengét.
Az incidensről egy szemtanú értesítette a rendőröket, akik 10 perc alatt elfogták a gyanúsítottat, vagyis a 19 éves budapesti K. Lászlót. A férfit a X. kerületi kapitányságra vitték, és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett gyanújával hallgatták ki. Ezután őrizetbe került, de a rendőrség kérésére bírósági jóváhagyással hamarosan le is tartóztathatják.