Harmincan támadtak négy emberre Balatonakaliban

Publikálás dátuma
2019.12.06. 09:24

Fotó: Shutterstock
A kisebb társaság menekülőre fogta, így csak kisebb sérüléseket szenvedtek.
Hatalmas verekedés volt Balatonakaliban csütörtökön reggel, tudta meg a 24.hu. A rendőrség a lap kérdésére közölte, a nyomozás adatai alapján Balatonakali központjában, egy élelmiszerüzlet parkolójában egy körülbelül 30 fős csoport a korábbi sérelmük miatt megtámadott és megfenyegetett négy személyt 7 óra 4 perckor.
Az elkövetők közül többen két sértettet bántalmaztak is, meglökték, megrúgták és megütötték őket. A négy bántalmazott férfinak sikerült gépkocsijukkal elmenekülni, majd ezt követően az elkövetők is elhagyták az üzletház parkolóját, és a szomszédos településre indultak.
A rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre, majd az adatgyűjtést követően Zánkáról 23 főt állítottak elő a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra. Az esettel kapcsolatban az élet vagy a testi épség elleni, illetve más hasonlóan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az előállított személyek elszámoltatása folyamatban van, közülük két férfit őrizetbe vettek a rendőrök.
Szerző

Vádat emeltek a zamárdi zuhanyzók réme ellen

Publikálás dátuma
2019.12.06. 08:40
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi az ügyészség szerint mobillal kukkolta Balaton Soundon dolgozó lányokat, az sem nagyon érdekelte, ha lebukik.
Tiltott adatszerzés miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy budapesti férfi ellen, aki fiatal nőkről engedély nélkül készített videófelvételeket. A 41 éves vádlott az ügyészségi közlemény szerint villanyszerelőként dolgozott Zamárdiban a Balaton Sound fesztivál idején. A férfi szállása nem messze volt attól a tábortól, ahol a fesztiválon dolgozókat helyezték el, így meg tudta figyelni, hogy a táborban lakó lányok mikor használják a különálló épületben lévő közös női zuhanyzót. 
A férfi 2019 júliusában egyik éjszaka elrejtőzött a zuhanyzó melletti vécéfülkében majd amikor észlelte, hogy a zuhanyzóban mozgás van, felállt a vécécsészére és a válaszfal felett telefonjával titokban videózni kezdte a tusoló sértettet. A nő azonban észrevette a vádlottat és rá kiabált, ezért a férfi sietősen távozott a helyszínről. A kukkolással azonban lebukás ellenére sem hagyott fel, még aznap éjjel pár óra elteltével visszament a vizes blokkba és ismét engedély nélkül felvételt rögzített egy másik zuhanyzó sértettről, aki ugyancsak lebuktatta őt.
A férfi náadásul nem először vett fel titokban tusoló nőket, laptopján a rendőrök további videótis találtak. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért a visszaeső leskelődőre.  
Szerző

Magyar turista fulladhatott a tengerbe Malajziában

Publikálás dátuma
2019.12.06. 07:47

Fotó: Michčle Constantini / AFP/PhotoAlto
A háziorvosként dolgozó asszony utazás után egyből úszni indult – később válságos állapotban találtak rá a parton.
Egy bélmegyeri háziorvos, B. Ilona vesztette életét a malajziai Pantai Tengah üdülőhelyen – számol be a tragédiáról a Blikk, egy helyi lapra, a Free Malaysia Today-ra hivatkozva.  Mint írják, a magyar turista egyedül úszott az üdülő melletti partszakaszon, amikor feltehetően vízbe fulladt, s a gyorsan érkező segítség ellenére sem tudták már az életét megmenteni. A My Metro című helyi lap is fulladásról ír, ugyanakkor hozzáteszik, hogy az áldozatot a strandon, öntudatlan állapotban találták meg, és már hiába próbálták újjáéleszteni.  A doktornő holttestét a közeli kórházba szállították, egyelőre vizsgálják, pontosan mi okozhatta a halálát. A hatóság hozzátette: nyomozást indítottak az ügyben, de egyelőre csak annyit tudnak biztosan, hogy az asszony egyedül mártózott meg a tengerben, nem sokkal azután, hogy megérkezett csoportjával a szigetre.

Ki segít külföldön?

Ha balesetet szenvedünk külföldön, érdemes az adott országban található magyar külképviseletet felkeresni, valamint a +36-80-36-80-36-os zöldszámon hívni a budapesti külügyminisztériumot. Itt is kérhetünk segítséget. A baleset utáni teendőket legtöbbször itthon lehet intézni, mivel a külföldi biztosítóknak általában van magyar partnerük.
Szerző
Frissítve: 2019.12.06. 12:19