Előfizetés

Koncepciós eljárásról beszél, és nem hagyja annyiban a kirúgását Lattmann

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.08. 08:36

Fotó: Molnár Ádám
Szerinte „a levélben nem is található egyetlen jogszabályi hely sem, ami a vizsgálat alapját képezhetné”.
Szombaton mi is beszámoltunk arról, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) közölte: lezárult a vizsgálat, amely az intézmény egyik oktatójának, Lattmann Tamásnak a közelmúltban a közösségi médiában tett, és nagy sajtónyilvánosságot kapott bejegyzéseivel kapcsolatban indult. A vizsgálat megállapította, hogy ezek a bejegyzések és az általuk közvetített nézetek nem egyeztethetők össze a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által képviselt, az emberi méltósághoz való jogot és a nemek közötti egyenjogúságot tiszteletben tartó értékrenddel. Hozzáteszik: Lattmann Tamás megnyilvánulása egyetemi polgárhoz méltatlan és elfogadhatatlan, ezért az intézmény vezetése az egyetemi docens közalkalmazotti jogviszonyát a mai napon megszüntette. Az ügyről itt írtunk bővebben. Lattmann később a Hírklikknek adott szombati interjújában koncepciós eljárásnak nevezte a döntést. Azt mondta: a komment-folyamban később jelezte, hogy semmi olyasmire nem gondol, mint „amit az egyik propaganda kiadvány próbált belemagyarázni”. Erre a rektor figyelmét is felhívta, mert a „tényállás” teljes értékeléséhez ez is hozzátartozik – tette hozzá. „A ma reggel kézhez vett rektori határozatból azonban kiderült, hogy a megjegyzésemet figyelmen kívül hagyta. Illetve a felmondólevelében nem is egy, hanem több, szerinte gyalázkodó megjegyzésről ír, ami tényszerűen nem igaz. Az eljárás alapja, egy darab komment volt csupán! Teljesen egyértelmű, hogy koncepciós eljárás indult ellenem” – fogalmazott. Szerinte ha az egyetem vezetésének a magatartásával kapcsolatban bármilyen gondja is van, akkor vagy etikai, vagy fegyelmi eljárást lehet indítani. Ellene viszont „érdemtelenségi” eljárás kezdődött, s emiatt rúgták ki, pedig – folytatta – ilyen nem is szerepel az egyetem szabályzatában „Emiatt a levélben nem is található egyetlen jogszabályi hely sem, ami a vizsgálat alapját képezhetné. Vagyis az egész eljárás nélkülözi a jogalapot, amit az első meghallgatásomon jeleztem is” – közölte. Úgy véli, már az eljárás ténye is „súlyosan jogsértő”. „Ma leadtam a panaszt az oktatási ombudsmanhoz, utána pedig jön a munkajogi per” – mondta Lattmann.

Alaposan megtolta a győri fideszes polgármesterjelölt kampányát a kormánypárti megyei napilap

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.07. 20:18

Fotó: Barbara Gabriella / Népszava
Minden postaládába bedobtak egy Kisalföldet, éppen abból a számból, aminek címoldalán jelentik be, hogy Dézsi Csaba András a Fidesz polgármesterjelöltje
Minden győri postaládába bedobtak ma egy példányt a Kisalföld című megyei lapból - írja az Azonnali. A kormánypárti médiaportfolióba tartozó lapnál megpróbáltak rákérdezni az okra, de a győri telefonszámot a Mediaworks központjába kapcsolták, ahol viszont senki nem vette fel telefont. Így aztán csak találgatni lehet, az Azonnali szerint a legvalószínűbb magyarázat, hogy a szombati szám címlapján jelentik be egy fényképes cikkel, hogy a Fidesz győri polgármesterjelöltje Dézsi Csaba András. Az ellenzéki pártok közös jelöltjével,  a szocialista képviselő Pollreisz Balázzsal messze nem volt ilyen nagyvonalú a kormánypárti újság. Nemhogy nem szórták szét indulásának hírét ingyen minden győrinek, de csak egy fénykép nélküli eldugott hírecske szólt róla volt a 6. oldalon. Ezen persze nincs mit csodálkozni, hiszen az egykor szebb napokat látott Kisalföld a Fidesz-közeli médiaholding, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) része, miután az újságot kiadó Lapcomot 2017-ben Andy Vajna megvásárolta, majd „felajánlotta” a KESMA-nak.

Na ki vitte el a 2,7 milliárdot?

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.07. 19:46

Fotó: Shutterstock
Senki, talán majd a jövő héten.
Nem, ezen a héten sem volt ötös lottón, és ez már 22 hete van így. Szép nagy nyeremény halmozódott fel, a jövő héten már 2,88 milliárdért ikszelhetünk. Azért álljanak itt a heti nyerőszámok, mégiscsak nyert 49 szerencsés több mint 2,4 milliót négy jó számmal. A hármasokkal amúgy 21 635, a kettesekkel 1535 forintot lehetett nyerni. A számok: 15 (tizenöt) 17 (tizenhét) 63 (hatvanhárom) 72 (hetvenkettő) 90 (kilencven)