Előfizetés

Tűz ütött ki egy házban Somoskőújfalun, egy férfi meghalt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.16. 09:14
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A ház egyik lakóját, egy idős asszonyt épségben megtalálták, férjének azonban csak a holtteste került elő.
Teljes terjedelmében égett egy körülbelül húsz négyzetméter alapterületű melléképület hétfő reggel a Nógrád megyei Somoskőújfalu Csontváry utcájában – közölte a katasztrófavédelem. A lángok az épület mellett álló családi ház tetőszerkezetére is átterjedtek. A tűzhöz a salgótarjáni hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik két vízsugárral oltották el a lángokat, majd hozzáláttak a tűzoltási utómunkálatokhoz. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője az MTI-vel közölte: a lángok átterjedtek a lakóépületre , a szomszédok robbanást is hallottak. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók a ház egyik lakóját, egy idős asszonyt épségben megtalálták, férjének azonban csak a holtteste került elő.

Puszta kézzel verte agyon gyerekeit a győri férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.16. 08:18
A szoba, ahol a kettős győri gyerekgyilkosságot elkövették
Fotó: police.hu
Kishúguk fedezte fel az áldozatok holttestét, a tettes felkötötte magát.
Vérfagyasztó részletek derültek ki a győri gyerekgyilkosságról: mint a Népszava is beszámolt róla, a rendőrök vasárnap délután, lakossági bejelentés után egy győri ingatlanban egy 13 éves lány és egy 10 éves fiú holttestét találták meg, egy másik helyiségben pedig apjuk akasztotta fel magát.  
A kettős gyilkosság elkövetője a büntetett előéletű, elvált apa lehetett, a Blikk értesülései szerint pedig puszta kézzel ölhette meg a hozzá láthatásra érkező gyerekeket, majd végzett magával. A bulvárlap úgy tudja, hogy a gyerekek testét hatéves testvérük (a rendőrségi jelentések alapján kishúguk) találta meg, aki csodával határos módon sértetlenül vészelte át a mészárlást; 
ő szólt az ajtón hiába kopogó anyának, hogy a testvérei nem kelnek fel.

A kicsit jelenleg Győrben a megyei kórházban megfigyelés alatt tartják, pszichológusok foglalkoznak vele, de közben az édesanyja is mellette lehet.  A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében vizsgálja a tragédia körülményeit -írja az ügy kapcsán a police.hu.

Ütötte és csitítgatta

A 112 press információi szerint az alkoholproblémákkal küzdő apa korábban is erőszakos cselekmény miatt volt büntetve: 2016-ban kalapáccsal támadt rá alvó feleségére Szombathelyen.
Olyan erővel csapta fejbe a nőt, hogy a szerszám nyele is eltörött. Közben csitította az asszonyt, hogy ne kiabáljon, mert felébrednek a gyerekek.

 A  bíróság a férfit akkor 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, jó magaviselete miatt azonban néhány hónapja szabadult és Győrbe költözött. A gyerekektől ugyanakkor nem tiltották el, és a bűnügyi portál információi szerint most voltak nála először azóta, amióta kiszabadult. 

Kiengedték a börtönből Bróker Marcsit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.16. 07:24
Forrás: police.hu
A 12 milliárdos károkozással, 767 rendbeli csalással vádolt nő bűnügyi felügyelet alá kerül, mozgását azonban figyelik a rendőrök.
Kiengedték hétfőn reggel 6 óra körül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből a Kun-Mediátor-ügy vádlottját, akinek megszűnt a letartóztatása.        A Bróker Marcsiként elhíresült vádlottat bűnügyi felügyelet alá, házi őrizetbe helyezték a büntetőügy első fokú ítéletének megszületéséig - közölte a Szolnoki Törvényszék december 10-én az MTI-vel. Az asszony  várható kiengedésről lapunk írt először.  A döntés szerint a vádlott a bíróság által meghatározott ingatlanban köteles tartózkodni, naponta csupán két órára, a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítására és gyógykezelése miatt hagyhatja el. Köteles a mozgását nyomon követő technikai eszközt viselni, és rendőrök is ellenőrzik majd az asszonyt.
"Bróker Marcsi" letartóztatása azért szűnt meg, mert a büntetőeljárási törvény szerint az, akivel szemben tíz évnél nem súlyosabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt van folyamatban eljárás, legfeljebb három évig tartható letartóztatásban. Ezután szabadlábra kell helyezni vagy - ha a letartóztatás törvényi feltételei változatlanul fennállnak - el kell rendelni a bűnügyi felügyeletét. 
A vádlott ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség767 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat - a nő 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozhatott az ügyfeleknek.

Könnyen lehet azonban, hogy a tényleges kárösszeg a vádiratban szereplő 12 milliárdnál is nagyobb, csak sokan nem jelentkeztek károsultként. Korábban 15-20 milliárdos összegekről is lehetett hallani, bár ezek csak becslések.

16 évig feketén brókerkedett

A vádirat szerint a karcagi asszony a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. képviselőjeként a cég 15 éves működése alatt 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott az ügyfeleknek. Cége nevében 1999 nyarától 2015 tavaszáig az átlagosnál jóval kedvezőbb haszonnal kínált kecsegtető befektetési lehetőséget, főként a Karcagon és környékén élőknek. Tette mindezt úgy, hogy a Kun-Mediátornak nem volt engedélye ilyen tevékenységre. A befolyt pénzt saját és családja költségeire fordította, illetve - a jó üzletmenet látszatának fenntartásáért - az érintettek egy részének kifizetésére használta fel. "Bróker Marcsi" 2015 tavaszán eltűnt Magyarországról, végül mintegy másfél évvel később a közép-amerikai Belize-ben fogták el. A Blikk úgy tudja, hogy a nőt sokan „viszkető tenyérrel” várják már Karcagon, mert sok helyinek is kárt okozott.