Hoppál Péter: aki gyerekeket érzékenyít a homoszexualitásra, annak jobb volna, ha malomkövet kötnének a nyakába

Publikálás dátuma
2019.12.17. 13:41
Őri László, Pécs volt fideszes alpolgármestere ( közvetlenül a VIP-felirat mellett) és Hoppál Péter, volt kultúráért felelős államtitkár a csányosztrói istentiszteleten
Fotó: Facebook/Őri László
A keresztény Európa bibliai alapjait hívta segítségül a fideszes, bukott kulturális államtitkár.
Az emberi jogok világnapja alkalmából interaktív programot szervez a Zsolnay Kulturális Negyedben az Emberség Erejével Alapítvány - írta meg a Pécsi Újság. A cikk szerint a rendezvényen diákok és pedagógusok is megismerhetik a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatását is élvező szervezet emberi jogi neveléssel foglalkozó programjait. Olyan témák kerülnek terítékre, mint például a gyermekjogok és a szivárvány családok. Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő, bukott kulturális államtitkár ezt nehezen viseli. Facebook-posztjában felteszi a kérdést: "Hol vannak ilyenkor a gyermekek jogai?" Majd nem felejti el kiemelni a történetben Soros György szerepét, majd kérdőre vonja az iskolákat és a szülőket: "Joga van-e az iskolának/szülőnek az ilyen nyilvánvaló befolyásolás ellen védeni a gyermeket?"  

Több száz azonos nemű pár nevel gyermeket Magyarországon

A Háttér Társaság tudatosságnövelő és érzékenyítő kampányt indít az azonos neműek gyermeknevelése kapcsán. Kutatás is készült a témában, az adatokat és a következtetéseket itt tudják elolvasni.

Végül beveti az atombombával felérő érvet, miszerint az európai kultúra alapját jelentő Biblia 2000 éve így tanít erről:
"Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsik közül, akik hisznek bennem, jobb volna annak, ha malomkövet kötnének a nyakára és a tenger mélyébe vetnék. Jaj a világnak a botrányok miatt!"

/Máté 18:6-7/

Szerző
Frissítve: 2019.12.17. 15:28

A KDNP-s Szirmay Tamás lekurvaanyázta a PM-es Tordai Bencét, akinek a tökén is szeretne ugrálni

Publikálás dátuma
2019.12.17. 11:36
Dr. Veres András megyéspüspök és Szirmay Tamás
Fotó: Szirmay Tamás / Facebook
Egy CPg-dalszöveget írt át a keresztényi szereteten alapuló párt külügyi szakbizottságának tagja, ezzel üzent Tordainak.
Szirmay Tamás a KDNP külügyi szakbizottságának tagja, és a Magyar Narancs szerint igen aktív a Facebookon. A cikk szerzője szerint ráadásul úgy tűnik, hogy a KDNP-s politikus szereti a punkzenét, de nem szereti a párbeszédes Tordai Bencét. Egyik posztjában ugyanis "átírta" a CPg punkegyüttes legendás, Erdős Péterhez címzett dalát, csak Erdős nevét kicserélte Tordaiéra, és kitette a Facebookra. Ha valaki emlékszik még rá, a CPg tagjait börtönbüntetésre ítélték a kommunizmus ideje alatt dalszövegeikért. Szirmay egyébként végül törölte a posztját, de hát az internet az olyan, hogy nem felejt. Tordai Bence saját oldalán reagált: "Adventi hangulat, avagy így készül a szeretet ünnepére egy KDNP-s politikus." Ha végigböngészik Szirmay Facebook-oldalát, találnak érdekességet rajta bőven.

Szirmay: írói munkásságom része

Még hétfőn este sikerült elérnie Szirmayt a Magyar Hangnak. Arra voltak kíváncsiak, hogy a KDNP-s politikus szerint miként fér össze a keresztényi értékrenddel posztja, valamint mi volt annak előzménye. Azt írják, válasz helyett Szirmay először visszakérdezett: „ön rokona, párttársa Tordai Bencének? Ön antiszemita? Rasszista?” Majd közölte az újságíróval, hogy „az ön humorérzéke hihetetlenül alacsony szintű, de ez az ön baja. Ön mindenféle dolgokat kérdez az értékrendemről, csak ezt teszem én is”. Sokadik nekifutásra aztán kifejtette, kiírása riposzt volt arra, hogy Tordai Bencéék koporsót vittek a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz, mikor az új tb-törvény ellen demonstráltak. Megjegyezte, nem ő törölte posztját, hanem valószínűleg a Facebook. A KDNP-s politikus végül úgy fogalmazott, a CPg-parafrázis mondhatni, írói munkásságának része volt. Hozzátette még: "a reakció lavinából be kellett látnom hogy a közönség nem értékelte, így Tordai Bence kapott egy ingyenreklámot. Sajnálom! Rossz vicc volt".

Szerző
Frissítve: 2019.12.17. 20:35

Mesterházy Attila lett a NATO-parlament elnöke

Publikálás dátuma
2019.12.17. 10:57
Mesterházy Attila
Fotó: Népszava
Több mint 50 ország parlamentjének közel 300 képviselője közül kérték fel a feladatra.
Mesterházy Attilát, az MSZP volt elnökét két hónappal azután, hogy megválasztották a NATO-parlament alelnökévé, most felkérte a NATO Parlamenti Közgyűlés vezetése az elnöki teendők ellátására. Erről az MSZP sajtóközleményben számolt be. „Ez az első alkalom, hogy magyar politikus vezethet egy nemzetközi szervezetet. A NATO Parlamenti Közgyűlés elnöki tisztsége azután üresedett meg, hogy Madaleine Moon képviselőasszony a december 12-i brit parlamenti választásokon nem szerzett újra mandátumot, így a továbbiakban nem láthatja el a NATO Parlamentjének elnöki feladatait" – írják. Mesterházy Attila a következő egy évben vezetheti a NATO Parlamenti Közgyűlést, ahol több mint 50 ország parlamentjének közel 300 képviselője van jelen. A volt pártelnök nagy megtiszteltetésnek tartja a felkérést, és bízik abban, hogy ezzel az új pozícióval képes lesz megmutatni Magyarország elkötelezettségét a transzatlanti értékek és együttműködés iránt. Mesterházy Attila 2006 óta tagja a NATO Parlamenti Közgyűlés magyar delegációjának. Két évig rapportőr, vagyis parlamenti felelős volt. A korábbi pártelnök 2018 óta vezeti a Parlament szocialista frakcióját, valamint a Transzatlanti Védelmi és Biztonsági Együttműködés Albizottságot.
Szerző