Előfizetés

Holttestet találtak egy lángoló házban Pellérden

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.01. 13:08
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az áldozat teste a törmelékek alól került elő, a katasztrófavédelem vizsgálatot indított.
Holttestet találtak a tűzoltók egy családi ház oltása közben Pellérden szerdán - tájékoztatta a az MTI-t Sárkány Sándor , Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese. Sárkány  elmondta: a település Szőlőhegyén álló, teljes terjedelmében égő ingatlanhoz éjfél után riasztották a tűzoltókat. A mintegy 60 négyzetméterss ház födémje leszakadt, a lángokat a pécsi hivatásos tűzoltók reggelre fékezték meg. Az elhunyt a ház átvizsgálása során, a törmelékek alól került elő - tette hozzá. 
A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tűzvizsgálati eljárást indított a halálesettel összefüggésben. Ilyen vizsgálatot haláleset után szoktak elrendelni az illetékesek – vagy akkor, ha a tűz keletkezése bűncselekmény gyanúját veti fel. 

Kétszázan itták kórházba magukat szilveszterkor

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.01. 10:40
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
2019 utolsó estéjén sem pihenhettek a mentőszolgálat munkatársai, több mint háromezer esethez riasztották őket.
Idén is több baleset történt pirotechnikai eszközök miatt - jelentette be  szerda reggel az Országos Mentőszolgálat szóvivője.  Győrfi Pál szerint országszerte 14 ilyen esethez riasztották a mentőket, jellemzően kéz és arcsérülések miatt. Összesen 3068 esetet láttak el a mentők szilveszterkor, ebből a fővárosi feladatszám 908 volt. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak. 
Közlekedési balesetek, tűzesetek, verekedések és belgyógyászati rosszullétek mellett több mint 200 embert kellett túlzott alkoholfogyasztás miatt kórházba vinni, mintegy 10 százalékuk kiskorú volt - írta az MTI-nek küldött közleményében Győrfi.

Két halálos balesettel kezdődött az új év

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.01. 08:21
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Kiskunmajsán gyalogost gázoltak, Bakonyjákón autó csapódott fának.
Két ember életét vesztette, egy pedig súlyosan megsérült a 2020. január elsején történt balesetekben – derül ki a police.hu cikkeiből. 
A Bács-Kiskun megyei Kiskunmajsán hajnali háromnegyed négykor történt halálos gázolás: a Fő utcában egy autó eddig tisztázatlan körülmények között elütött két gyalogost – az áldozatok egyike a helyszínen életét vesztette, társát kórházba kellett szállítani.
A Veszprém megyei Bakonyjákó határában, a 83-as főúton egy autós reggel háromnegyed hat előtt ismeretlen okból árokba hajtott, majd fának csapódott. Az ütközésben a sofőr olyan súlyosan sérült, hogy életét már nem lehetett megmenteni. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére a rendőrök félpályán lezárták a főút érintett szakaszát a 15. kilométerszakaszban.