Agyonvertek, majd elástak egy 77 éves asszonyt Vámosmikolán

Publikálás dátuma
2020.01.08. 12:33
A vámosmikolai gyilkosság hatóságilag lezárt helyszíne, 2020. január 7-én
Fotó: police.hu
Az idős áldozat korábban védőnőként dolgozott, anyagilag segíthette feltételezett gyilkosait.
Brutális gyilkosság történt hétfőn a Pest megyei Vámosmikolán – támadói  halálra vertek  egy idős helyi asszonyt, majd elföldelték a holttestet.  A megyei főkapitányság nyomozói az elkövetés helyszínén elfogták a gyanúsítottakat, egy 33 éves ipolytölgyesi nőt és 20 éves becskei társát. Ellenük emberölés gyanújával indult eljárás, a rendőrök pedig kérték letartóztatásuk bírósági elrendelését, írja a police.hu
A Hídlap című helyi portál úgy tudja, hogy
a feltételezett elkövetők és az áldozat ismerték egymást, a korábban védőnőként dolgozó, köztiszteletben álló sértett többször is kisebb-nagyobb összegekkel segítette ki őket. Az asszony a lap értesülései szerint ugyanakkor néhány nappal ezelőtt meglopták.

A portál olvasói forrásra hivatkozva hozzáteszi: a páros hétfőn valamilyen ürüggyel átcsalta magához az idős asszonyt, a gyilkosság tehát az ő lakhelyükön történhetett. A lakosokat megrázta a hír: a közösségi oldalakon többen azt mondták, hogy újra kellene szervezni a polgárőrséget.
Szerző

Telefonálgató társnője buktathatja le a kőbányai betörőt (videó)

Publikálás dátuma
2020.01.08. 08:58
Míg társa betört, az ismeretlen nő telefonált a kőbányai üzlet előtt
Fotó: police.hu
Az ismeretlen férfi gondolt az álcázásra, segítője viszont megmutatta magát a kameráknak.
Betörés miatt keres egy párost a kőbányai rendőrkapitányság: az ismeretlen férfi és nő november 2-án, este tizenegy óra előtt vitte el egy X. kerületi, Jegenye utcai üzlet bevételét - a történteket két térfigyelő kamera is rögzítette.
Ez, és a túlzott lezserség vezethet a páros bukásához: az üzlet ablakát felfeszítő, azon benyomuló férfi ugyan maszkot viselt, az őt segítő nő viszont csak egy kapucnit húzott fejére, ami arcát fedetlenül hagyta. Míg partnere „dolgozott”, az ismeretlen nő nyugodtan telefonálgatott a térfigyelő kamera előtt, ezzel újabb digitális nyomokat hagyva maga után.
A tettesek ugyanakkor a fentiek ellenére is ismeretlenek; a kerületi kapitányság fényképes körözést adott ki ellenük.    A rendőrség kéri, hogy aki a felvételeken látható férfit és nőt felismeri, tud hollétükről és/vagy a bűncselekmény részleteiről, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.
Szerző

Holtan találtak egy nagykanizsai családot, füstmérgezés végezhetett velük

Publikálás dátuma
2020.01.07. 17:58

Fotó: Varga György / MTI
A házaspár és tízéves kislányuk halálának körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálják.
Három elhunyt személyt találtak kedden, 15 óra előtt nem sokkal egy nagykanizsai családi házban, írja közleményében a rendőrség. Az esettel összefüggésben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárás elrendelésére került sor,
a körülményeket halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűncselekmény gyanúja miatt, a büntetőeljárás keretében vizsgálják.

Az MTI információi szerint a nagykanizsai családi házban egy házaspár és tízéves kislányuk valószínűleg füstgázmérgezésben halt meg. A balesetet feltehetően a pelletkazánba visszaáramló füstgáz okozta.
Szerző
Frissítve: 2020.01.07. 20:47