Beismerte a szerbiai kivégzést a csantavéri bérgyilkos

Publikálás dátuma
2020.01.09. 11:52
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
A magyar rendőrök kedd délelőtt hallgatták ki gyanúsítottként D. Csabát.
Újabb gyilkossági üggyel gyanúsították meg a csantavéri bérgyilkosként emlegetett D. Csabát, ő pedig nem tagadott – tudta meg a Bors. A lap szerint a férfit kedd délelőtt a magyar rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki egy belgrádi kivégzés miatt. A cikk szerint amíg egy középkorú férfi egy babakocsit szerelt össze, addig a közelében lefékező fehér kocsiból egy tagbaszakadt férfi szállt ki, aki hirtelen előkapott egy fegyvert, és közvetlen közelről többször fejen és mellkason lőtte áldozatát. A támadó ezután visszaült az anyósülésre, és elhagyta a helyszínt. Az egyik szerbiai bűnszövetkezet tagjának rokonaként azonosított 37 éves áldozat, M. Nebojsa azonnal szörnyethalt. – Igaz, hogy az ügyfelemet a napokban kihallgatták. Ahogyan eddig is, úgy továbbra is teljes mértékben együttműködik a magyar hatóságokkal – nyilatkozta a Borsnak Tran Dániel, az immár háromszoros ember­öléssel és csalással gyanúsított férfi védője.   A lap információi szerint D. Csaba vallomását azzal kezdte, hogy a részvétét fejezte ki M. Nebojsa családja felé. Értesüléseik szerint a férfi azzal védekezik, hogy megtámadták, az életére törtek, s a merényleten kívül nem ma­radt más választása. Úgy tudják, az egyik prágai szállodában már­cius elején el­fogott férfi a vallomásában ar­ról is beszélt, hogy a belgrádi akció­nál vele lévő sofőr nem tu­dott a részletekről. Állítása szerint a gyilkosság után az őt szállító autó vezetője sokkot kapott, és rövid időn belül elváltak útjaik. D. Csaba azt is kifejtette: sajnálja, hogy belekeverte az ügybe a bűntársaként meggyanúsított férfit.
Szerző

Kapualjba csalta, majd megverte és kirabolta áldozatát négy tizenéves Kaposváron

Publikálás dátuma
2020.01.09. 10:19
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség három fiatalkorú és – még szintén tizenéves – felnőtt társuk ellen, akik tavaly nyáron kiraboltak egy férfit Kaposváron.
A társaság az éjszakai órákban találkozott a sértettel a belvárosban, s megvételre ajánlottak neki egy gyűrűt és egy karórát. Az üzlet megköttetett, s közben a vádlottak kifigyelték, a férfi hol tartja a készpénzét, majd azzal az indokkal, hogy az életkoruk miatt segítsen nekik cigarettát venni, egy kapualjba csalták. Ott a legfiatalabb, mindössze 16 éves vádlott ököllel rögtön arcon ütötte a férfit, majd amikor az összerogyott, egyik társával – a másik kettő az utcán őrködött – összerugdosták, amitől a sértettnek eltört az arc- és orrcsontja. Ezután elvettek tőle ötezer forintot, s visszavették a korábban eladott órát is, majd egy közeli benzinkúthoz mentek, ahol, miután üdítőt és péksüteményt vásároltak, megosztoztak a zsákmányon. A rendőrök azonban a térfigyelő kamerák és a benzinkút biztonsági kamerája segítségével hamarosan azonosította és elfogta a rablókat, akik előzetes letartóztatásba kerültek. Az ügyészség a fiatalkorú vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelést, felnőtt társukra fegyházbüntetést indítványozott a vádiratban.
Szerző
Témák
Kaposvár rablás

Fordulat a Budapesten meghalt orosz zongorista ügyében: bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz a rendőrség

Publikálás dátuma
2020.01.09. 08:05

Fotó: Elina Valijeva / Facebook
Bajban lesznek a gázszerelők.
A 27 éves Elina Valijeva holttestét még december 22-én találták meg egy budapesti hostelben. A BRFK először közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálta a halálesetet, az Index kérdésére azonban most azt válaszolták, hogy az eljárás alatt bűncselekmény gyanúja merült fel és 
2019. december 30-án foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak nyomozást.

Hozzátették, hogy még senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként, szakértőt viszont már kirendeltek. A zongoraművész számos nemzetközi díj nyertese volt, és az Orosz Konföderáció területén található Baskír Köztársaság fővárosából, Ufából származott. A lap több forrásból is úgy értesült, hogy Valijeva és kísérője Airbnb-n keresztül bérelte ki a budapesti lakást. Társát mérgezéses tünetekkel a Péterfy Kórházban ápolták, állapota súlyos volt, de nem életveszélyes.
Szerző