Előfizetés

Életfogytiglant kérnek a békásmegyeri óvónő gyilkosára

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.10. 11:19

Fotó: Shutterstock
A 67 éves férfi 2018 nyarán négy lövéssel ölte meg a nőt. Azt hitte, ő vette rá a lányát kapcsolatuk megszakítására.
A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kezdeményezte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla életfogytig tartó fegyházbüntetést szabjon ki a férfira, aki 2018 novemberében megölte lánya élettársának anyját – derül ki az ügyészség közleményéből. Mint írták, a Fővárosi Törvényszék 2019. december 5-én kihirdetett elsőfokú ítéletében az elkövetéskor hatvanhetedik életévét betöltött vádlottat bűnösnek mondta ki előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében, amelyért húsz év szabadságvesztésre és tíz év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet ellen a vádlott terhére súlyosabb büntetés kiszabásáért bejelentett ügyészi fellebbezést fenntartotta. Másodfokú indítványában kezdeményezte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a vádlottal szemben kimagasló társadalomra veszélyességű bűncselekménye miatt életfogytig tartó fegyházbüntetést szabjon ki. Az ügyészség felidézte: a vádlottnak 2018 nyarán végleg megromlott a kapcsolata lányával, mert az élettársához és annak édesanyjához költözött, magára hagyva őt. A férfi úgy hitte, hogy a lányát az őt befogadó óvónő vette rá a kapcsolatuk megszakítására, ezért szeretetféltésből elhatározta, hogy az óvónőn elégtételt vesz és engedéllyel tartott lőfegyverével megöli. 2018. november 21-én reggel az óvónőt a lakhelyén várta, és négy lövéssel kivégzésszerűen megölte.

Tizenegy millió forint értékű hamis parfümöt talált egy budapesti raktárban a NAV (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.10. 10:27

Fotó: Youtube
Iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást.
Több mint 11 millió forint értékű, különféle márkájú hamis illatszert foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy budapesti ellenőrzésen. A NAV közleményében az áll: a pénzügyőrök egy budapesti raktár előtt álló szlovák rendszámú furgont ellenőriztek. A fuvarokmányok és a sofőr elmondása szerint a parfümöket (Gucci, Yves Saint Lauren, Chanel, Hugo Boss) Franciaországba szállította volna. A NAV munkatársai ezután a raktárban lévő több mint 4000 illatszert is megvizsgálták, amelyekről sem a sofőr, sem a furgonba pakoló két személy sem tudta megmondani, hogy kinek a tulajdonában vannak. A parfümökről a szakértő egyértelműen megállapította, hogy hamisítványok. A pénzügyőrök a járműben és a raktárban lévő
mintegy 5000 üveg hamis parfümöt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőeljárást indítottak.

Bántalmazta társait, megütött egy vasúti dolgozót, rabolt és megszökött a rendőrkocsiból egy 17 éves fiú

V.A.
Publikálás dátuma
2020.01.10. 09:20
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A fiatal márciusban került gyermekotthonba, ám agresszív és öntörvényű viselkedése miatt kétszer is speciális intézményekbe helyezték át.
Tizennyolc rendbeli, köztük minősített személyi szabadság megsértése, zsarolás, rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy 17 éves fiú ellen, aki nevelőotthonokban, majd Kaposváron követte el a bűncselekményeket. A fiatalkorú vádlott tavaly márciusban került gyermekotthonba, azonban agresszív és öntörvényű viselkedése miatt kétszer is speciális intézményekbe helyezték át. Az intézetben áprilisától júliusig rendre konfliktusokat kezdeményezett, társait többször ököllel ütötte és megrugdalta. Különösen a csoportjában lévő egyik fiatalabb csoporttársával kegyetlenkedett, állandó félelemben tartotta, csicskáztatta, s arra kényszerítette, hogy kimenő alatt egy kaposvári áruház előtt neki kolduljon és cigaretta csikkeket gyűjtsön, emellett erőszakkal és fenyegetéssel megszerezte telefonjait és új cipőjét, melyeket aztán eladott. A 17 éves fiú augusztus 12-én reggel ittasan kedvezményes jegyet akart vásárolni a kaposvári vasútállomáson, azonban nem volt diákigazolványa, így a pénztáros nem adott neki. A vádlott erre belerúgott a pénztár falába és hangosan szidalmazta a vasúttársaságot, mire a pénztáros kijött a fülkéből és ki akarta vezetni az agresszív fiút az állomás épületéből, de az rátámadt, arcon ütötte, majd elfutott. Ugyanaznap este aztán egy ismerősét támadta meg, megverte és elvett tőle 1500 forintot, majd a sértett segítségére siető fiúkat is összeverte. A balhénak rendőri intézkedés vetett véget, ám miközben előállították, a rendőrautó egy taxival ütközött, az egyik járőr megsérült, a taxi utasai a kocsiba szorultak. Ezt kihasználva a vádlott kiszállt a rendőrkocsiból és megszökött, s csak később sikerült elfogni. Ez alkalommal rendőri intézkedésre került sor a vádlottal szemben, azonban előállítása során az őt szállító rendőrautó egy taxival összeütközött, amely során az egyik járőr megsérült, a taxi utasai pedig a járműbe szorultak, a vádlott kihasználva ezt a kocsiból kiszállt és a helyszínről elfutott, őt csak később fogta el a rendőrség.